15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fantastisk Anguloya Orchid – en sovende baby i vinduet ditt

Fortell oss hvordan Anguloya orkideen blomstrer. Min bror tok med seg en pære fra en forretningsreise, og kjente min lidenskap for disse skjønnhetene. Til glede for alle har det slått rot, og du kan allerede se noe som ser ut som et blad. Jeg kan bare ikke vente med å se blomstene hennes, de sier at de er vakrere enn phalaenopsis. Har Anguloi spesielle krav til dyrking?

orkide anguloe Visste du at noen orkideer kan vokse i jord og fortsatt se ut som tulipaner? Det ser ut til at det er en sammenheng mellom hageblomstene våre og eksotiske planter …. Anguloi -orkideen er et direkte bevis på at moder natur ikke kan holde fantasien sin. Selvfølgelig ga håndverkere – oppdrettere også sitt bidrag, forbedret og diversifiserte miraklet som naturen skapte – en blomst. Det er bemerkelsesverdig at denne finurlige planten faktisk fortsatt kan “temmes” og dyrkes hjemme. Men slutt å snakke i gåter, la oss bli bedre kjent med ham..

Anguloya orkide – dronningen blant eksotiske planter

anguloi blomster Nesten alle anguloi -arter, og det er bare 13 av dem, er luftplanter. Naturligvis vokser de under trær blant fuktige, mosekledde steiner på bakken av Andesfjellene i Sør-Amerika. Stauder har en interessant struktur. Ovale store pseudoboller produserer 3-4 lange, opptil 20 cm, lyse grønne blader. De danner en tett rosett på et ben opp til 1 m høyt.

orkide sovende babyMen det mest uvanlige er peduncle, som vises separat, fra siden, fra den yngste løken, selv før slutten av bladdannelsen. På toppen er det bare en blomst, men med en original form. Den har svulmende blader som en tulipan og en tre-flikete leppe. Fargen på blomsten kan være hvit, rød eller gul, det er også flekkarter. Fra blomsterstanden kommer en behagelig blandet lukt av kanel, mynte og sjokolade. Anguloya blomstrer fra slutten av våren i 2 måneder.

For formen på blomsterstandene kalles angula ofte en orkide – en tulipan. Blant blomsteroppdrettere er det et mer kjærlig kallenavn – “Sleeping baby”. Blomstene ligner faktisk en baby pakket inn i en bleie..

Det fine med å vokse anguloi hjemme

gul anguloiIkke alle dyrkere kan takle en uvanlig orkide. For det første krever det mye plass, for selv som romkultur vokser den mer enn 60 cm i høyden. For det andre, og viktigst, trenger det et fuktig og varmt klima, men med forskjeller mellom dag- og nattemperaturer..

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en blomst, må du være oppmerksom på følgende punkter:

  1. Anguloya elsker lys, men ikke sørvinduet. Belysningen skal være god, men diffus.
  2. For blomstring er det viktig at det er en temperaturforskjell mellom dag- og nattinnhold. Om sommeren bør det være rundt 26 ° om dagen og 18 ° om natten..
  3. Igjen, orkideen skal hvile i et kjølig innhold om vinteren for å sette blomsterstengelen. I dette tilfellet vil forskjellen være 18 ° C på dagtid og 10 ° C om natten..
  4. Om sommeren bør ikke jorden i potten tørke ut, fordi anguloya krever fuktighet. Det må vannes ofte, men det er bedre i et brett. Om vinteren kan vanningen reduseres. Samtidig er luftfuktigheten for planten også viktig – minst 70%.
  5. Nesten hele året, bortsett fra vinteren, trenger busken fôring..
  6. Fra november til mars trenger orkideen en kjølig sovende periode. Følgelig reduseres vanning, og toppdressing fjernes helt..

Orkideen vil være så behagelig som mulig i vinterhagen eller drivhuset, der luftfuktigheten er høy.

Voksende og transplanterende anguloi – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta