15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante selleri: funksjoner ved dyrking av frøplanter

Fortell oss hvordan du planter selleri? Jeg fant en pakke med frø i de gamle aksjene. Det ser ut til at de ikke er veldig gamle, men de lyver definitivt i to år. Egentlig hadde jeg aldri selleri, jeg liker ikke lukten. Men mannen min, et sted på besøk, prøvde det i syltet form og bestemte at han definitivt må vokse i hagen. Frøene ble kjøpt, men de glemte å plante dem i all hast. Kan disse gamle gamle frøene brukes? Og likevel – jeg hørte at det er best å dyrke selleriplanter. Er det sant og hvorfor?

hvordan å plante selleri Duftende frodig løvverk og ikke mindre velduftende sellerirot er kjent for alle, men ikke alle gartnere har det på nettstedet sitt. Noen liker ganske enkelt ikke den spesifikke lukten, mens andre er skremt av vanskelighetene med å vokse. Faktisk sitter frøene som sås på sengene ofte der lenge, uten å ville spire. Som et resultat er det mye trøbbel, men det er null fornuft, siden røttene rett og slett ikke har tid til å danne og modne ved høsten. Men hvis du bestemmer deg for å få tak i denne grønnsaken, ikke bli opprørt. Hvis du kjenner noen av nyansene for hvordan du skal plante selleri, er det fullt mulig ikke bare å vente på skuddene, men også høsten..

Funksjoner ved voksende selleri

selleri Selleri er en “to-ansikt” kultur. På den ene siden har den også sine egne fordeler. For eksempel liker skadedyr ikke en bestemt lukt og skremmer dem bort, og beskytter plantene på en særegen måte. I tillegg, jo lenger frøene lagres, desto høyere er spiringskapasiteten. Selv etter 4 års lagring er de i stand til å spire. Men det er også en “baksiden av mynten”: frø spirer veldig lenge, frøplanter vokser også sakte, og rotavlinger modnes i sakte tempo. I vårt klima vil såing av frø i åpen mark ikke kunne gi et resultat: selleri vil bare ikke modnes før det kalde været.

For å få tid til å høste, dyrkes selleri hovedsakelig i frøplanter. Den lar deg forkorte vekstsesongen betydelig og akselerere modningen..

Samtidig er det tidlige modningsvarianter at det i varme områder er fullt mulig å så direkte i bakken (selleri Utah og Golden Pen).

Hvordan plante selleri frøplanter?

selleriskuddUng selleri er følsom for frost, så det blir ikke plantet på sengene før i slutten av mai, eller til og med i begynnelsen av sommeren. For å få fulle frøplanter på dette tidspunktet, bør frøene såes i februar..

Før såing må frø dynkes i en vekststimulator – på denne måten vil de spire raskere.

Voksende frøplanter er som følger:

  1. Fyll brede beholdere med et næringsrikt universelt underlag. Du kan også blande vanlig jord fra hagen med humus og sand.
  2. Lag grunne riller, fukt dem.
  3. Spred frøene, og la en avstand på ca 5 cm være mellom dem.
  4. Spray igjen fra sprayflasken.
  5. Dekk med folie og legg på et varmt og lyst sted.

selleri frøplanterNår skudd vises, fjernes filmen og temperaturen senkes til 16 ° C i en uke. For at frøplantene ikke skal strekke seg ut, må du også gi ekstra belysning..

transplanteringNår plantene vokser opp, dykker de i separate potter, og med begynnelsen av varme plantes de i åpen mark. Først er det bedre å dekke sengene til frosten går.

Rotsellerivoksende video: fra frøplante til høsting

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta