15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er arugula og hvordan spises det – bli kjent med det mystiske krydderet

Fortell meg hva ruccola er og hvordan spises den? Mannen min er veldig glad i forskjellige greener, så i landet planter jeg alltid mye av det. Persille, dill – selvfølgelig, pluss forskjellige salater der – spinat … Og neste år beordret jeg å forlate et sted for denne nysgjerrigheten. Vi selger ikke dette på markedet, bortsett fra at det noen ganger blir brakt til supermarkedet. Hvordan det ser ut og hva du skal gjøre med det, salater, sannsynligvis, eller hvor du kan legge til?

hva er ruccola og hvordan spises det Hvis du ikke vil overraske våre gourmeter med koriander og spinat, så vet mange ikke engang om ruccola. Det er ikke overraskende at spørsmålet om hva ruccola er og hvordan den spises, fortsatt er relevant i storheten i vårt hjemland. Ikke vær redd for et ukjent ord, for bak det er et uvanlig krydder med en original smak. Selvfølgelig vil ikke alle like det, men likevel kan en lett nøtteaktig aroma og en bitter tone gjøre underverker på kjøkkenet. Bare et par blader av denne urten kan lage et ekte kulinarisk mesterverk av en vanlig grønnsaksalat..

Hva er arugula og hvordan spises det

ruccola Hvis du bestemte deg for å prøve dette krydderet, kjøpte en haug og brukte alt til en salat, men det viste seg å være bittert, ikke haste til konklusjoner. Ja, bitterhet er en karakteristisk smakstilsetning av ruccola, men den vil være mer eller mindre uttalt, avhengig av sorten. Det finnes typer krydder der bitterheten praktisk talt ikke kjennes. Det er de som går for salater, for eksempel Olivetta -sorten. Men det er uttalt – bladene av arugula Koltivat, bitre med en skarp ettersmak, vil bare ødelegge denne retten. De brukes til sauser eller kanapeer..

Hvordan en velsmakende og sunn plante ser ut i hagen

ruccola i hagenArugula er en urteaktig ettårig, en nær slektning av kål. Den vokser som en liten busk som ikke er mer enn 40 cm høy med en rosett med smale blader, lik løvetannløvverk. Maksimal bitterhet finnes i ungt løvverk, så de høstes for å spise når busken vokser opp.

Det er imidlertid viktig å ha tid til å gjøre dette før blomstringen begynner. Etter skyting blir ruccola tøff og veldig bitter..

Blomstene i seg selv er små, gulaktige, samlet i løse blomsterstander. Etter slutten av blomstringen setter planten frøene i belgene. Aromaen av krydderet er interessant, i ett ord er det umulig å beskrive. Det er en krysning mellom lukten av sennep, pepper og nøtter. Kulturen er helt upretensiøs, den kan dyrkes både i det åpne feltet og i en gryte på en vinduskarme.

Planten har flere navn: eruka, larve, raketsalat.

Hva du kan gjøre med grønnsaker som munner i munnen

salat med ruccola og sjømatOftest brukes rucola i salater, og ikke bare i grønnsaker. Krydderet passer godt til slike produkter:

  • fisk, reker – generelt sjømat, men ikke elvefisk;
  • grønnsaker vi kjenner (paprika, agurk, tomater, reddiker);
  • avokado, vaktelegg, lettsaltet fisk (laks, ørret);
  • soltørkede tomater, purre, syltetøy;
  • krydret ost;
  • valnøtter, asparges;
  • vaktelegg, gresskarfrø, quinoa.

Det er bedre å krydre slike salater med enten olivenolje eller saus, men ikke majones. Og en ting til: de skjærer ikke ruccola, de river bare bladene i biter med hendene..

Krydret blader kan også legges til forskjellige sauser, supper, pizza, varme kjøttretter, paiefyll. De er også lagt ut på smørbrød..arugula sandwich

Til tross for den rike vitaminsammensetningen og fordelaktige egenskapene til arugula, kan ikke alle spise det og ikke alltid. Så du kan ikke engang prøve de duftende bladene for allergikere, gravide og ammende kvinner. Det er også verdt å gi opp krydderet hvis du har problemer med lever, nyrer og mage. I tillegg bør det konsumeres i moderate mengder, ellers oppstår oppblåsthet..

Hvorfor er arugula nyttig og hva du skal lage mat fra den – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta