15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante ageratum – vi vokser langblomstrede frøplanter

Fortell oss hvordan du planter ageratum? Jeg kjøpte frø i år, men i forvirringen gikk posen tapt og glemte dem. Men neste sesong vil jeg definitivt dyrke disse delikate blomstene. Emballasjen sier at du må så dem til frøplanter. Er det mulig å så frø direkte til et blomsterbed? Jeg har ikke mye plass på vinduene mine.

hvordan plante ageratum Hvis du vil at blomsterbedet ditt skal se ut som en stor blomstrende ball, plant et ageratum. Disse ubeskrivelige ved første øyekast, buskene representerer først ikke noe spesielt. Gjennomsnittlig plantehøyde er 30 cm, oppreiste stilker er dekket med tannede blader i forskjellige former og lyser ned. Men når blomsterstandene begynner å blomstre blant bladene, kan du rett og slett ikke fjerne øynene dine fra dette synet. Ikke bare det, små blomster med en diameter på ikke mer enn 1,5 cm er veldig delikate og ser ut som myke pomponger. Det er fortsatt mange av dem: samlet i blomsterstander av flere dusin stykker, dekker de hele busken med sjarmerende hetter. Men den viktigste fordelen med en blomst er blomstringens varighet. Når de første knoppene åpnes i begynnelsen av sommeren, varer blomsterkapsene helt til frosten, og blomsterstandene erstatter hverandre. Det er ingenting komplisert i hvordan man planter ageratum, nei: det reproduserer perfekt av frø. Avlinger spirer godt, og selve plantematerialet kan lagres i flere år uten å miste spiring. Noen funksjoner bør imidlertid vurderes på grunn av plantens termofile natur..

For lang blomstring kalles ageratum populært langblomstret.

Selv om ageratum er en flerårig natur, kan den ikke overleve vintrene våre. Kulturen dyrkes ved årlig planting i et blomsterbed. Videre er ømme unge planter veldig følsomme for vårfrost. Med tanke på dette, samt det faktum at buskene vil blomstre ikke tidligere enn 2,5 måneder etter såing, plantes ageratum i frøplanter.

Plantingsdatoer for ageratum

så datoer for ageratum For å se blomstring på forsommeren, bør du begynne å så frø til frøplanter i mars. Den eksakte plantingsdatoen avhenger av dyrkningsområdet (hvor tidlig våren er), og det er ikke vanskelig å beregne det. Det vil ta omtrent 2 uker før frøene spirer. I ytterligere 3-4 uker vil plantene vokse hjemme. Fra øyeblikket du planter på et blomsterbed til de første knoppene, tar det litt mindre enn 2 måneder..

Hvis våren er kald og sen, er det bedre å så ageratum i april og til og med i begynnelsen av mai. Imidlertid kommer blomstring i dette tilfellet senere..

Hvordan plante ageratum for frøplanter?

frøplanter av ageratumSiden frøene er veldig små, blir de vanligvis sådd først i en vanlig beholder, etterfulgt av å plukke i separate beholdere for dyrking. Plantingsprosessen vil ikke forårsake problemer og er som følger:

  1. Fyll et grunt brett med lys og næringsrik jord. Et universelt underlag eller en blanding av torv, sand og humus i like proporsjoner er egnet.
  2. Spred frø over jordoverflaten.
  3. Dryss dem lett med jord, uten å bli dypere.
  4. Dekk med folie.

Frøene selv trenger ikke forberedelse. Du kan blande dem med litt sand slik at de små frøene legger seg jevnere..

frøplanter av ageratumEtter fremveksten av frøplanter kan lyet fjernes. Sett plantene på et lyst vindu og fukt jorden regelmessig. Når et par sanne blader har dannet seg, dykker du plantene først i små kopper. Du kan ganske enkelt plante den i flere beholdere for å gjøre plantene mer romslige. Gjør den andre plukkingen når plantene vokser opp, allerede i separate potter. Ageratum transplanteres i det åpne bakken tidligst før frosten ender og en stabil varme etableres. Vanligvis oppstår dette været i slutten av mai..

Video om hvordan du planter ageratumfrø til frøplanter

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta