15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Afrikansk lilje eller Agapanthus White – en nydelig blomst til blomsterbedet ditt

Er det mulig å dyrke Agapanthus White utendørs, spesielt vil den overleve vinteren i hagen, eller er det en årlig? Jeg kjøpte to delenki på markedet, men glemte å spørre hvordan jeg skulle dyrke den. Og generelt sett, da jeg så på buskene, var det tvil om de hadde lurt meg. Veldig mye som en daylily, samme form på bladene. Jeg venter på blomstring for å sjekke hvem det egentlig er.

agapanthus hvit En rosett som sprer seg med lange blader, over hvilke stiger lange blomsterstander, kronet med frodige paraplyer av mange hvite klokker … Dette er en nydelig kjekk Agapanthus White, ikke eksotisk, men opprinnelig fra det varme afrikanske kontinentet. Der vokser agapanthus nesten som ugress, og pynter bakker og sjøkyster. For overraskende mild blomstring, som varte hele andre halvdel av sommeren, ble også landskapsdesignere forelsket i denne kulturen. Kraftige tette busker ser vakre ut i seg selv, og når de blomstrer, forvandler de blomsterbedene fullstendig.

Agapanthus White – hva er denne planten

agapanthus Eksternt ligner agapanthus representanter for liljefamilien på grunn av deres lange lineære blader. Men forskere har utpekt dem til en egen familie med samme navn – agapantes, som inkluderte mange arter med forskjellige blomsterstandsfarger.

Av sin natur er agapanthus stauder med et bredt, men overfladisk rotsystem. Luftdelen består av lange, mørkegrønne blader. På samme måte som løvverk av dagliljer, har de en lineær form, som forvirrer noen gartnere når de kjøper en blomst. Lengden på bladene kan nå 70 cm, de samles i en spredt rosett, hvis nedre nivå ofte ligger på bakken. Mot juli begynner det å dukke opp høye blader fra midten av utløpet. Med god forsiktighet overstiger lengden 1 m. På enden av hver peduncle blomstrer frodige, opptil 40 cm i diameter. De består av små klokkeblomster som henger på sine egne små stilker.

Agapanthus White er en av de elegante kulturtypene med en uvanlig delikat farge. Blomstene er helt hvite, men høyden på blomsterstandene er litt lavere enn for andre slektninger, opptil 70 cm. Og busken er også forskjellig ved at dens basale løvverk er oppreist.

Funksjoner ved å vokse Agapanthus White i klimaet vårt

Alle agapanthuser gjør det veldig bra i hagen, hvor de aktivt vokser på et opplyst sted. Men den “afrikanske” opprinnelsen setter fortsatt et preg på dyrkingens særegenheter..

Agapanthus White, som andre arter, kan du “bosette”:

  1. Utendørs i hagen, men sørg for å plukke opp et opplyst område for ham, fordi busken ikke vil blomstre i skyggen. Men det er ikke kresen med jorda, dessuten vokser det bedre i nærheten av vannforekomster, der det er mer fuktighet. Blomsten elsker vann, så vel som periodisk fôring. Imidlertid er det en advarsel – agapanthus tåler overvintring i hagen bare i sør, hvor temperaturen ikke faller under 10 ° C varme. Og så må du dekke det i tillegg. Regioner hvor det er kaldere er også bra, men du må grave opp buskene som georginer og oppbevare dem på et kjølig sted til våren..agapanthus i det åpne feltet
  2. I en gryte og oppbevar den som et husplante. I dette tilfellet vil det ikke være noen problemer med overvintring, tvert imot må du lete etter et rom der det er kult. Men det vil være nødvendig å gi busken god belysning slik at den ikke strekker seg ut. Og for gamle agapanthus – en stor pott, fordi de vokser sterkt.agapanthus i en gryte

Agapanthus formerer seg hovedsakelig ved å dele busken som den raskeste måten. Du kan prøve å dyrke den fra frø, men denne prosessen er veldig arbeidskrevende og tidkrevende og brukes bare av amatører..

Agapanthus i det åpne feltet

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta