15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved omsorg for en lunefull, kjekk jasminpolyantum

Fortell oss hvordan du tar vare på polyantum jasmin hjemme? De presenterte en blomstrende busk til bursdagen min, jeg vil ikke at den skal forsvinne på grunn av mine gale handlinger. Hvor er det beste stedet å sette potten, og kan den sprøytes? Det er veldig varmt i leiligheten vår om vinteren.

jasmine polyantum Blant innendørs blomstrende planter kan den mest delikate kanskje kalles polyantumsjasmin. De hvite, langstrakte klokkene overrasker med sin rene farge og delikate aroma (det er bemerkelsesverdig at de uåpnede knoppene har en rosa fargetone). Polyantum skiller seg fra andre typer jasmin i sin ganske store størrelse og klatreskudd: i et lukket rom når lengden på skuddene 2 m, og i naturen kan de til og med strekke seg opptil 10 m i lengde. I tillegg har lianabusken en interessant bladform – de er fjærete og ligner løvverk av bregner..

Det andre navnet “flerblomstret” jasminpolyantum fikk sin rikelig blomstring-i februar er busken bokstavelig talt strødd med delikate duftende blomsterstander, og du kan se dette skuespillet til midten av våren.

Omsorg for jasmine polyantum hjemme har noen spesielle krav, uten hvilke planten ikke kan glede seg med aktiv utvikling og frodig blomstring. Blant dem er det verdt å merke seg:

  • kjærlighet til lys;
  • krav til fuktighet og temperatur;
  • nyansene ved å forlate i en utpreget hviletid.

Lysets rolle for blomstrende polyantumblomstrende polyantum

For at planten skal utvikle seg godt og blomstre voldsomt, er det nødvendig å velge det lyseste stedet i rommet for det, men det må huskes på at direkte stråler ikke skal falle på blomsten. Det beste alternativet er en vestlig eller østlig vinduskarme..

Hvilken fuktighet og temperatur trenger jasmin??

Tørr luft i huset er den viktigste fienden til polyantum, hvorfra busken begynner å verke og slutter å blomstre. Det er viktig å spraye planten regelmessig, inkludert under blomstring, og dekke blomstene. Legg i tillegg en pall med vann ved siden av og hell småstein.

Når det gjelder lufttemperatur (som for vekstsesongen), er jasmin lite krevende og tåler godt 25 grader varme, forutsatt at den blir rikelig og ofte vannet med sprøyting. Unntaket er hvileperioden..

Hvordan ta vare på polyantum når den hviler?

I motsetning til sambac jasmin trenger flerblomstret jasmin en sovende periode. Når vinteren nærmer seg, begynner busken til og med å miste løvverk, og deretter må potten tas ut til et kjølig rom med en temperatur på ikke mer enn 12 grader Celsius, ellers kan neste blomstring vente lenge, og hvis det blomstrer, da blir det få knopper.

Vanning før “resten” av busken begynner å gradvis avta, og om vinteren fukter de sjelden jorda. Planter som overvintrer i et kjølig rom, sprayes ikke.

Hvor ofte skal man gjødsle og plante om?ungt polyantum

Polyantum bør bare mates i vekstsesongen, ved bruk av komplekse mineralpreparater for dette. Om vinteren brukes ikke gjødsel..

Unge busker transplanteres hver vår og endrer jord og blomsterpotte. Det er nok å overføre voksne prøver hvert tredje år, og hvis busken er for stor, er det bare å bytte det øverste laget av jord til frisk jord.

Potten til polyantum skal være liten – i en slik beholder utvikler den seg og blomstrer bedre.

Trenger jasmin beskjæring?

Polyantum reagerer godt på en hårklipp. Dermed kan du “drepe to fugler i en smekk”:

  • begrense den for aktive veksten;
  • stimulere dannelsen av unge laterale skudd, som blomsterknopper senere dannes på.

I vår-sommerperioden klemmer du også toppen av grenene.

Å danne en busk og installere en støtte for polyantum jasmin – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta