15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilken variant av dill gir mye grønt

Fortell meg, hvilken variant av dill gir mye grønt? I flere år nå, siden jeg kjøpte et privat hus og flyttet fra foreldrene mine, har jeg plantet frø som moren min gir. De spirer godt, men buskene er frodige, bare mens de er unge. Etter et par uker begynner de å strekke seg ut og danner nakne stilker med sparsomme blader og blomstrer. Det viser seg at til omtrent halvparten av sommeren har jeg mitt eget grøntområde. Da må du kjøpe på markedet for å forberede deg på vinteren. Er det så dill at det er mange blader, og det blomstrer ikke så fort?

hvilket utvalg av dill gir mye grønt Av de krydrede urter er dill kanskje den mest brukte på kjøkkenet. Det legges til det første og andre kurset, til salater og forretter, samt under hermetisering av grønnsaker. Derfor er det viktig for hver husmor ikke bare å ha duftende blader gjennom sesongen, men også å lage forsyninger til vinteren. Derfor, når du velger frø, blir spørsmålet om hvilken variant av dill som gir mye grønt, relevant. Tross alt, hvis busken er tett, raskt og i lang tid øker løvmassen, kan en god høst høstes fra den. Ofte sår vi det som ble funnet i søppelbøttene eller kjøper frø uten å studere informasjonen på pakken. Og helt forgjeves, fordi det er der som inneholder data om utbyttet og ikke bare. I dag vil vi fortelle deg hva du skal se etter når du velger plantemateriale. I tillegg vil vi bli kjent med typer dill som gir mest grønn masse..

Hvordan velge dill og hvordan varianter er forskjellige?

dill varianter Hvis du noen gang har plantet et par forskjellige varianter av dill, har du sannsynligvis lagt merke til at plantene er forskjellige fra hverandre. Dette kan være høyden på busken selv, lengden og formen på de myke bladene, og til og med en annen nyanse av fargen. Imidlertid er hovedkriteriet som sorten klassifiseres etter ikke dette, men tidspunktet for starten på stamdannelsen. Det var etter ham at de begynte med massehøsting..

Jo senere stammedannelse, jo senere blomstring, noe som betyr at flere blader vokser og mer grønt kan tas fra busken. Motsatt, jo tidligere dillen begynner å danne en stilk, jo tidligere blomstrer den, noe som betyr at det blir færre blader..

Avhengig av når dillen begynner å danne stengler, er dens varianter delt inn i 3 grupper:

  1. Tidlig moden. Markedsførbar modenhet – en måned etter såing, og i løpet av denne tiden har buskene tid til å vokse ikke mer enn 6 blader. Samtidig begynner blomstringen nesten umiddelbart. Fordelen med slike varianter er deres tidlige modenhet, og muligheten til å ha en tidlig høst av greener. Imidlertid er det ikke nok, og allerede i andre halvdel av sommeren dør plantene av..
  2. Midtsesong. Stammedannelse skjer fra dag 46, og i løpet av denne tiden har buskene tid til å skaffe løvverk i en mengde på 7 til 10 stykker. De har en lengre høstperiode og blomstrer senere..
  3. Sen modning. Det tar nesten to måneder fra såing til stalking. Men i løpet av denne perioden dannes en tett rosett med mer enn et dusin blader..

Dermed har varianter med sen stamdannelse en lengre periode når greenene kan kuttes. Følgelig vil de gi det mer.

Hvilken variant av dill gir mye grønt?

Blant de senmodne dillartene, som kjennetegnes ved gode utbytter over en lang periode, er det verdt å merke seg følgende varianter:

  1. Alligator. Rosetten er stor, hevet, bladene er grågrønne. Buskens høyde er ikke mer enn 25 cm, løvet er klart for kutting den 47. dagen etter såing. Fra en plante kan du ta opptil 150 g av avlingen.dill alligator
  2. Mønstre. Rosetten sprer seg litt, bladene er store, busken er høy, noen ganger opptil 1 m.En plante gir 500 g grønt, du kan kutte den fra 43 dager etter planting.dill mønstre
  3. Buyan. Den vokser som en bred forgrenet busk, bladene er saftige, med en sterk aroma. Modning skjer på den 60. dagen i livet. En busk gir 200 g høst.dill brawler
  4. Boreas. Høy busk (opptil 140 cm), voksaktige blader forblir grønne og blir ikke gule. Klar til å kutte 55 dager etter såing.dill borey
  5. Fyrverkeri. Buskens høyde er nesten 60 cm, rosetten består av 30 store blader på lange petioles. Den første høsten kan tas 56 dager etter planting, og kutte nesten 100 g grønt fra en busk.dill fyrverkeri

Video om varianter og hemmeligheter for å vokse dill

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea