15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokser cashewnøtter eller unike frukter – nøtter på et eple

Hvordan vokser cashewnøtter? Kom nylig tilbake med mannen min fra en ferie i Thailand. Så der, på en lokal restaurant, ble vi servert en veldig uvanlig fruktmat. Utad så dette “miraklet” ut som et eple, bare oransje og vannaktig. Servitøren sa at det var cashewfrukt. Jeg hadde aldri trodd det, for jeg var sikker på at cashewnøtter er nøtter som selges i vårt lokale supermarked..

hvordan vokser cashewnøtter Deilige kommaformede nøtter er en av våre favoritt godbiter. I dag er de ikke et knappe produkt og er alltid i butikkhyllene. De fleste av oss er vant til å tro at cashewnøtter er nøtter, som peanøtter. Men i virkeligheten er dette ikke tilfelle. Og de vokser, og de ser annerledes ut, og bærer til og med frukt ikke med nøtter, men med epler. Lurer du på hvordan cashewnøtter vokser? La oss bli bedre kjent med denne kulturen.

Det vitenskapelige navnet på cashewnøtter høres ut som “western anacardium”.

Les videre: hvordan pistasjnøtter vokser på trær

Beskrivelse av anlegget: hvordan cashewnøtter ser ut

cashew tre Cashewnøtter er fruktene av et eviggrønt tre av sumac -familien. Av sin natur er familiebåndene nærmere pistasjnøtter og mango enn peanøtter. Utad ser cashewtreet ut som epletreet vårt: med den samme spredte, brede og rikelig forgrenede kronen. Imidlertid er selve stammen oftest kort og begynner raskt å danne mange sidegrener på en kaotisk måte. Under naturlige forhold ser cashewnøtter virkelig ut som en gigant og kan bli opptil 30 meter høye. I kulturell dyrking er høyden på treet ganske kompakt og overstiger ikke 12 m på grunn av årlig og regelmessig beskjæring..cashew

Grenene på treet er tett dekket med veldig store blader. Lengden når 20 cm og 15 cm bred. De har ingenting å gjøre med epleløvverk, men personlig, de minner meg mer om bladene på en innendørs plante som kalles spurge. Selvfølgelig, ikke i størrelse, men i sin eggformede form og farge, når vener tydelig vises på en grønn bakgrunn.

blomstreTreet blomstrer på forsommeren og danner vakre panikler av grønnrosa blomster. De er små, med 5 skarpe kronblad. På slutten av blomstringen, i stedet for blomsterstandene, begynner fruktene å modnes, og etter et par måneder er de klare til å bli fjernet eller falle av seg selv.

Cashewnøtter utvikler seg ganske aktivt og raskt og vil gi den første høsten på 3 år. Forresten, blomstene hans er heterofile, som et resultat av at de selvbestøver..

Hvordan vokser cashewnøtter: fruktfunksjoner

fruktMen det som er mest overraskende med cashewnøtter er fruktene. Det er to av dem samtidig:

  1. Eple. Det kalles “jeg viser” og faktisk er det ikke en egen frukt, men en stilk. Den vokser og hovner opp over tid og tar form av et eple eller en pære. Fargen kan være gul-oransje eller rosa-rød, og inne er det en saftig syrlig fruktkjøtt. Det ligner ikke eplene våre, ettersom det er vannaktig og litt fibrøst, dessuten er det helt frøfritt. Disse cashewnøttene kan bare smakes i hjemlandet – etter at de er fjernet, lagres de ikke.
  2. Nutlet. Festes på spissen av eple-stilken og er dekket med et dobbelt skall. I dette tilfellet er den første, eksterne, grønn og inneholder etsende harpiks. Den andre, indre, i form av et skall, dekker selve mutteren.

Du kan ikke høste cashewnøtter med bare hender – harpiksen forårsaker brannskader på huden. Bare etter varmebehandling skrelles nøttene for hånd. Interessant nok er proporsjonene av ekte og pseudofrukt ikke ensartet og høsten er relativt dårlig. Selv om “eplene” i seg selv er ganske store, har hver bare en liten mutter som henger på den..

Interessante cashewnøtter – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea