15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse rotselleri: finesser av planting og omsorg

Fortell meg hvordan du dyrker rotselleri? Jeg liker å legge den til suppe, så får buljongen en spesiell lukt. Jeg kjøpte frø for første gang, jeg vil prøve å plante selleri i landet, for ikke å kjøpe. Er det mulig å så dem, som persille, direkte i åpen mark?

hvordan dyrke rotselleri

Rotselleri brukes på kjøkkenet av mange husmødre, fordi den spesifikke aromaen gir et spesielt preg og kan forbedre nesten hvilken som helst rett. Selleri er godt både i suppe og i salater, og fyller kroppen med vitaminer. Kjennere av denne rotgrønnsaken foretrekker å dyrke den på egen hånd for å få en virkelig naturlig grønnsak. Ingen vet hva de brukte til å gjødsle sellerien som lå i butikkhyllene, men hjemmelagde frukter vil definitivt være sunnere. For å høste store og saftige rotgrønnsaker må du imidlertid vite hvordan du dyrker rotselleri. Selv om løvet ligner persille, har de litt forskjellige plantingsprinsipper..

Først og fremst dyrkes rotselleri hovedsakelig i frøplanter og hovedsakelig tidlige varianter. Når du sår frø i åpen mark i klimaet vårt, har fruktene ikke tid til å modnes, spesielt hvis det er midt i sesongen eller sen selleri. I tillegg er unge frøplanter veldig følsomme for frost. Men de voksne plantene som er plantet i sengene, vil lettere tåle et kaldt snap. Og til høsten vil hun dyrke anstendig rotvekst, hvis sellerien blir tatt godt vare på.

Finesser ved å så frø til frøplanter

rot selleri frø Du kan begynne å så frø allerede 20. februar etter at du har lagt dem i bløt i et par dager. Dette vil bli kvitt noen av de essensielle oljene som hemmer spiring. Selleri blir sådd først i en vanlig grunne beholder fylt med lett og næringsrik universaljord. Det er praktisk å så små frø i grunne riller laget med en fyrstikk eller en tannpirker. La det være omtrent 3 cm mellom dem. Dekk avlingene med et tynt lag jord og dekk med folie. Frø spirer i varmen, men når skudd dukker opp, må plantene overføres til et kjølig rom (ca. 15 ° C varme), ellers vil det strekke seg.

Når plantene har dannet opptil 4 sanne blader, kan de dykkes i separate kopper. Dette må gjøres forsiktig for ikke å skade røttene..dykk frøplanter

Frøplanter plantes i åpen mark ikke tidligere enn mai. For første gang er det tilrådelig å dekke sengene med en film om natten. Hvis det ikke er mange frøplanter, kan du legge en kuttet plastflaske på hver busk. Dette vil spare delikate planter fra kalde snaps om natten og mulig frost igjen..overføring til hagen

Ved transplantasjon er det viktig å ikke utdype vekstpunktet for selleri, ellers begynner det å bygge opp mange laterale røtter. Frukten i dette tilfellet vil vokse ujevn og humpete. Mellom buskene selv bør du la det være minst 25 cm slik at de ikke er trange..

Hvordan vokse rotselleri: trekk ved omsorg for sengene

stell av selleriFruktene vil vokse seg store og vakre hvis kulturen blir tatt godt vare på, nemlig:

  1. Vann regelmessig ved roten, slik at jorden ikke tørker ut. Vanning bør utføres gjennom vekstsesongen, fram til høsting.
  2. Løsne gangene regelmessig for fri lufttilgang til røttene, men bare mens buskene er unge. Når rotavlingen begynner å danne, stoppes løsningen for ikke å skade den.
  3. Fôr 4 ganger per sesong. De to første dressinger er organiske (en uke etter planting på hagen – en infusjon av urter, etter ytterligere 2 uker – en infusjon av mullein). På midten av sommeren, tilsett superfosfat, og etter å ha satt fruktene – borsyre.
  4. Med ankomsten av september, kutt av bladene, men bare de som vokser til sidene, og etterlater oppreist.

rot selleriHesteselleri er ikke en potet, og trenger ikke kulling. Dessuten vil denne prosedyren bare skade ham ved å stimulere lateral rotvekst. For å forhindre at dette skjer, må du til og med rake bakken forsiktig og kutte av slike røtter, hvis noen..

Høstingen begynner i begynnelsen av oktober, etter at området ble kastet. Så du kan grave opp rot selleri enkelt og uten skader..

Funksjoner ved planting og dyrking av rotselleri – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea