15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage en artisjokk – enkle oppskrifter

Fortell meg hvordan du lager en artisjokk? Det dukket opp i vårt område nylig: et nytt supermarked ble åpnet, hvor de begynte å selge forskjellige eksotiske frukter – grønnsaker. Etter å ha sett på en vakker utsikt, bestemte jeg meg for å prøve det selv, men den første opplevelsen var mislykket. Enten var grønnsakene allerede gamle, eller så lagde jeg dem feil. Generelt nektet selv mannen min å spise harde og bitre hoder, men han elsker alt krydret med oss.

hvordan lage mat en artisjokk Du har sikkert minst én gang identifisert interessante avrundede hoder dekket med kronblad i en butikk eller på markedet, som vekter. Dette er artisjokken, favorittgrønnsaken blant italienerne. Det er ikke veldig populært blant oss ennå, fordi mange ganske enkelt ikke vet hvordan de skal lage en artisjokk. Det handler om den spesielle strukturen til den spiselige delen av planten, som er gjemt under de uspiselige grove bladene. Selv inne i artisjokken er det en “fangst” – en liten, men tøff del som må kuttes. For at retten skal lykkes, er det viktig ikke bare å velge et kvalitetsprodukt, men også å rengjøre hodene riktig. Hva er dette naturens mirakel og hvordan komme til sin sunne og smakfulle kjerne?

Hemmeligheter ved å velge og lese artisjokker

hvordan skrelle en artisjokk Artisjokkblomstrer spises, og bare uåpnede. De ser ut som kjegler med kronblad – skalaer, avhengig av variasjon, kan de være grønne eller lilla. De øvre kronbladene har en grov tekstur, med en ubehagelig bitterhet – de må fjernes. Men under dem er saftige tykke blader, og det mest verdifulle er en kjøttfull beholder. Dessuten har den i midten også en uspiselig del som skal fjernes. Det ligner en haug med stikkende høy. Det er bedre å kjøpe unge frukter, tunge og tette, og oppbevare dem i kjøleskapet i en pose i ikke mer enn en uke, ellers blir artisjokken mørkere.

For at parabolen skal lykkes, er det viktig å rengjøre blomsterstandene ordentlig:

  1. Fjern de tøffe toppbladene først.
  2. Klipp av toppen av blomsterstanden.
  3. Klipp stilken så nær blomsten som mulig.
  4. Del frukten i to og skjær en hard, pigg del inne i beholderen. Kan stå intakt, men vil rense innsiden etter koking.

I rengjøringsprosessen må alle seksjoner umiddelbart smøres med sitronsaft – de blir raskt mørkere. Stammen kan også kokes. Innvendig er den tett og saftig, du trenger bare å skrelle den øverste huden.

Ikke glem at når du kutter artisjokken, skiller den ut juice som spiser inn i huden. Bruk hansker for å unngå å få hendene dine malt. Og hvis det ikke var mulig å unngå å male, tørk hendene etter kjøkkenet med sitronsaft eller eddik. De vil hjelpe til med å bli kvitt mørke flekker..

Hvordan lage en artisjokk – enkle, men deilige eksotiske grønnsaksoppskrifter

Artisjokkblomstrer er ikke bare velsmakende, men også veldig sunne og tilfredsstillende. På grunn av det høye fiberinnholdet etterlater de en følelse av metthet i lang tid. I tillegg forbedrer retter med tilsetning av artisjokk fordøyelsesprosessen, senker kolesterolet og vekker appetitten. Den deiligste artisjokken er bakt eller i salater, hvis den er riktig tilberedt.

Artisjokk bakt med grønnsaker

bakt artisjokkVask, men ikke rengjør hodene ennå, bare kutt av stilken for nå. Stek dem i ovnen til de er mørkebrune (ca. 45 minutter). Ha gulrøtter og løk i en stekepanne til de er møre. I mellomtiden skreller du de øverste bladene på den bakte artisjokken og skjærer ut den tøffe kjernen. Legg de stuede grønnsakene på en stekeplate og artisjokken på toppen og brun i ovnen (5-40 minutter). Lag sausen separat: bland olivenolje med sitronsaft, salt litt. Drypp over den kokte artisjokken med grønnsaker og server.

Artisjokk salat

artisjokkesalatEn krydret salat vil tjene som en utmerket siderett til potetmos eller som en uavhengig lett rett til en matbit. For å gjøre dette, kutt 8 frukter i 4 biter, fjern de øverste kronbladene og kutt ut midten. Kok blomsterstandene i vann med tilsetning av saften av en halv sitron (ca. 20 minutter).

Forbered dressingen separat: pass hvitløkshodet gjennom hvitløken, tilsett hakket persille. Hell i 5 ss. l. olivenolje og juice fra andre halvdel av sitronen. Pisk godt for å tykne sausen.

Ha den ferdige artisjokken i en salatbolle, dryss over sesamfrø, frø (solsikke- eller gresskarfrø) og hell over sausen.

Kokt artisjokk fylt med persille og hvitløk – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea