15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan asparges vokser: trekk ved å dyrke forskjellige arter

Fortell oss hvordan asparges vokser. Alle i familien vår er veldig glad i henne, og jeg koker ofte saftige skudd. Denne kulturen hadde aldri blitt dyrket før, men på grunn av de ganske store forbruksmengdene turte de å prøve den. I fjor sådde de frø, nesten alt spiret. Vi trodde at vi denne sesongen vil glede oss over saftige, fyldige skudd. Imidlertid er buskene våre på en eller annen måte skrøpelige og tynne. Det er ingenting å kutte, vi forble sultne. Kanskje mangler anlegget noe? Eller gikk vi for tidlig for høsten?

hvordan vokser asparges Mange dyrkere er kjent med en plante som asparges. Dens frodige kvister med myke nåler brukes ofte til å lage buketter. Visste du at asparges og asparges er den samme kulturen? Det er riktig, det er bare mange varianter av denne fantastiske planten. Noen av dem har til og med sine egne egenskaper ved vegetativ utvikling og dyrking. Saftige skudd av asparges har en høy gastronomisk verdi. De er kalorifattige, velsmakende og veldig nyttige. Ikke overraskende har asparges blitt stadig mer sett i hagesenger i det siste. Hvis du bestemmer deg for å plante denne avlingen på stedet, vil det være nyttig for deg å finne ut hvordan asparges vokser. Også i dag vil vi svare på et spørsmål til som interesserer gartnere: når kan du høste.

Hvordan ser asparges ut??

aspargesbusker Asparges er iboende et ganske høyt gress, selv om det ligner mest på en busk. Høyden kan nå 1,5 m, og den består av mange tynne og sterkt forgrenede stilker. Den nedre delen av skuddene er bar, men ovenfra danner busken en frodig og behagelig berøringskrone. Og alt takket være små nålelignende blader som ikke er stikkende i det hele tatt.

Men hovedverdien av asparges er skjult under jorden. Den overjordiske delen av busken (den med et frodig bladhode) har ingen næringsverdi. Blomsterhandlere vil være mer interessert i det. Men rotsystemet er et ekte lager av vitaminer. Den består av to komponenter:

  • en tykk horisontal rot som gir næring til planten;
  • oppreist skudd.

Det er sistnevnte som er en gave fra en gourmet. Deres øvre del, som har en tendens til å komme ut av jorda, er selve aspargesen.

Asparges er en veldig lønnsom avling for gartnere, siden den er en langlever. Etter å ha plantet den i landet, kan du glede deg over unge asparges i to tiår. Den vokser også raskt – daglig vekst er fra 5 til 10 cm.

Hvordan asparges vokser?

typer aspargesSom vi allerede har funnet ut, vokser asparges i form av en urteaktig busk med et utviklet rhizom. Men dyrking kan ha noen funksjoner, avhengig av sorten. De vanligste og mest brukte typer asparges er:

  1. Grønn. En av de rimeligste variantene. Vokst av konvensjonell teknologi. Stilkene kuttes etter at de “kryper” ut av bakken og blir grønne under solen.
  2. Hvit. Dyrere asparges, siden omsorg for det er slitsomt. Buskene spruter konstant slik at stilkene ikke er under solen. Uten det blir de hvite.
  3. Lilla. Den mest sjeldne kultursorten. Krever konstant omsorg. For å få den opprinnelige fargen, veksler mørkt og lyst. Planting er ikke bare spud, men også dekket med svart film.

Når skal man høste?

høstingDet mest interessante er at den urteaktige busken ikke umiddelbart gir spiselige tykke skudd. Det vil ta 3-4 år å beundre de vakre buskene, til det dannes vertikale skudd på den sentrale roten. Og de blir avskåret på scenen med “knopper” – det vil si å forhindre gjengroing og blomstring av hodene. Høstingen skjer i mai måned. I de sørlige områdene med tidlig vår kan det være i april..

Skjæringen må fullføres innen en måned, og rake buskene forsiktig med jord. Da vil aspargesene på midten av sommeren begynne å vokse spiselige stilker igjen..

Video om egenskapene til voksende asparges

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea