15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner av peanøttfrukt: hvordan kulturen vokser

Fortell meg hvordan peanøtter vokser? I fjor så jeg flere senger med frodige busker hos mine bekjente, men jeg fant ingen frukt på dem, til tross for at det allerede var september.

hvordan peanøtter vokser Peanøtter kalles valnøtter, men de har ingenting å gjøre med valnøtter som et tre. På samme måte ser ikke peanøtter ut som en treaktig buskhassel, selv om mange tror at deilige bønner modnes på denne måten. Det ville være riktig å kalle peanøtter for en årlig urt som vokser i form av en liten busk, ikke over 70 cm høy. Dens utvikling skiller seg fra de vanlige hageavlingene for oss. Hvordan vokser peanøtt, hvordan det ser ut ved første øyekast og hvordan frukt blir satt?

Hvordan peanøtter ser ut som en avling?peanøttbusk

Hvis vi sammenligner årlig med de grønnsakene som er i hver grønnsakshage, så er det en krysning mellom erter og poteter. Eksternt ligner buskene veldig på erter eller linser: de har samme ovale, parede pinnate, blader med lys ned, og lange stilker forgreiner seg aktivt. Strukturen til blomsterstandene er også lik, bortsett fra at de er malt gule..

Men de er forskjellige i rotsystemet: peanøttbusk er så lett, du kan ikke trekke den ut av bakken med hendene – taproten går dypt ned i jorden med mer enn en halv meter, og du kan ikke klare deg uten skuffe.

Funksjoner av fruitinggynoforer med frukt

I motsetning til erter, der fruktene modnes i stedet for blomsterstanden, vokser peanøtter i bakken, som poteter, i luftens del av busken. Av denne grunn ligner høsting å grave poteter, men her slutter alle likhetene.

Langstrakte belger med et par bønner inni ligger langt fra rotsystemet (i betydningen nærmere jordoverflaten), men de binder fortsatt på skuddene. Det går slik:

  • først blomstrer buskene, og blomstringen varer en dag;
  • så pollinerer de seg selv, som følge av at en gynofor er bundet – et nytt skudd;
  • til slutt går gynoforen dypt ned i jorda, der frukten faktisk er satt og modnet.

For å få en høst må peanøttblomster ikke være høyere enn 15 cm over bakkenivå, ellers vil gynoforene ikke kunne nå bakken og tørker ganske enkelt ut uten å danne en eggstokk.

En av fordelene med peanøtter er at de ikke trenger pollinering, så de kan til og med dyrkes som en potteavling innendørs. På det åpne feltet dyrkes termofile peanøtter med suksess i de sørlige delene av landet og til og med på de midterste breddegrader..

Video om hvordan peanøtter vokser

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea