15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planter peanøtter i hagen

Barna mine er veldig glad i peanøtter, og derfor overtalte de meg til å plante den. Jeg har dessverre ingen erfaring med å vokse. Jeg har bare hørt at buskene må være hult hele tiden. Fortell meg hvordan du planter peanøtter i hagen?

dyrking av peanøtter i landet Peanøtter kan ikke bli funnet på hver tomt. Denne kulturen for gartnere er fortsatt ganske ny, og mange er skremt av mulige problemer. Imidlertid er det absolutt ingenting å være redd for her. Peanøtter er mindre lunefulle enn vanlige poteter, og den eneste advarselen når du dyrker peanøtter er deres varmekjære natur. Av den grunn er det i de nordlige områdene nesten umulig å få avling fra bønner plantet i bakken. I en kald vår vil beplantningene ganske enkelt fryse ut, og i en kjølig sommer vil de slutte å vokse. Men for regioner med et varmt klima vil dyrking av peanøtter ikke være et problem. Det viktigste er å vite hvordan du skal forberede jorda og plante peanøtter i hagen, samt ta vare på planten litt til høsten er moden.

Hvor er det beste stedet å plante peanøtter?

For peanøtter må du ta det letteste området slik at plantingen ikke er i skyggen. Det er bedre hvis dette er sengene som kål, agurker eller poteter tidligere ble dyrket på.

Du kan ikke plante peanøtter etter belgfrukter.

Det anbefales å gjødsle jord som er dårlig i mikroelementer:

  • om høsten – legg til organisk materiale for graving;
  • på våren før planting – dryss nitrofosfat over området (for hver kvadratmeter areal, 50 g av stoffet).

Seleksjon og såing av frø

plante peanøtter

Du bør begynne å plante peanøtter først etter at jorda og luften har varmet godt opp. Vanligvis er dette midten av mai, når nattfrosten slutter, noe som kan ødelegge varmeglade frøplanter..

Før du planter, anbefales det at peanøtter skrelles av skallet slik at bønnene spirer raskere. Det er ønskelig å bruke de største prøvene.

Det er to måter å plante avlinger på:

  1. I rader med en bredde på minst 60 cm, slik at det er ca 20 cm mellom buskene.
  2. I hullene forskjøvet etter 50 cm, med en radavstand på 30 cm.

Plantepleie

Halvannen uke etter at buskene blomstrer, må de spusses. I fremtiden, gjenta prosedyren 3 ganger til etter samme tidsperiode. Dette må gjøres slik at bønnene ikke kryper ut til jordoverflaten, der de kan tørke ut, fordi kulturen bare modnes i jorda..

Siden peanøtter elsker fuktighet, bør regelmessig vanning sikres, spesielt under blomstring og eggstokk..

Innhøsting

høsting av peanøtter

I september modnes peanøttene – busken blir gul, og bønnene kan lett fjernes fra skallet. Nå kan du høste. Til å begynne med bør buskene graves opp og spres ut slik at de tørker ut. Skill deretter bønnene sammen med skallene og tørk dem. Det er nødvendig å lagre peanøtter i et tørt rom, pakket i stoffposer eller i bulk i beholdere (lagtykkelse ikke mer enn 10 cm).

Dyrking av peanøtter i hagen – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea