15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Peanøtter i dietten til ammende mødre: er det mulig eller ikke

Kan du fortelle meg om peanøtter kan brukes mens du ammer? Jeg pleide å knase stekte nøtter mye, men nå må jeg være forsiktig når jeg skal velge diett. Jeg hørte at peanøtter kan forårsake alvorlig allergi hos babyer. Kanskje du ikke bør gjenoppta gamle vaner før barnet går over til selvmating.?

peanøtter ved fôring Alle kjenner fordelene med deilige peanøttkjerner, men samtidig er det noen begrensninger for bruken. Så hva er mer i peanøtter, og er dette produktet i stand til å forårsake skade på kroppen? Dette spørsmålet er spesielt interessant for kvinner under amming, fordi de vil at babyen skal få det beste. La oss finne ut i hvilke tilfeller peanøtter er absolutt kontraindisert for amming, og når de er i stand til å støtte kroppen til en ammende mor i denne viktige perioden.

Les også artikkelen: peanøttsmør – fordeler og skader!

Definitivt – nei!allergi symptomer

Peanøtter er øverst på listen over matvarer som forårsaker allergiske reaksjoner, og konsekvensene av å ta dem med en tendens til allergi kan være mest alvorlige. Hvis noen av foreldrene, så vel som de nærmeste slektningene til barnet, har blitt observert intoleranse mot peanøtter, er det strengt forbudt å bruke det av en ammende mor. Selv om ingen av de voksne hadde allergi, bør peanøtter imidlertid omhyggelig settes inn i dietten til en ammende mor, nøye observere barnet. Det er bedre å begrense det første inntaket til en mutter ikke mer enn to timer før fôring, mens du må observere babyen hele dagen – det er i løpet av denne tiden at en positiv reaksjon på tilstedeværelsen av allergier er mulig.

Før du spiser, må peanøtter kalsineres og skrelles, og dermed minimeres allergener (i dette tilfellet råbønner og rødt skall).

Tegn på at peanøtter “ikke passet” for en baby er:

  • rødhet i huden, hovedsakelig flekker;
  • utslett på kroppen, spesielt på kinnene;
  • økt flatulens og kolikk;
  • forstoppelse eller omvendt avføringsforstyrrelse.

Oppmerksomhet: i alvorlige tilfeller av allergi kan barnet utvikle anafylaktisk sjokk!

Hva er fordelene med peanøtter for ammende mødre?peanøtt

Hvis det ikke har skjedd noen endringer i babyens kropp i løpet av 24 timer etter “peanøttesten” (verken ekstern eller intern), kan moren sakte inkludere peanøtter i den daglige menyen, fordi dens rike sammensetning kan være til stor nytte for både mor og barnet gjennom melken. Først av alt vil vitaminene og mikroelementene i peanøtter hjelpe dannelsen av barnets kropp, og selve melken vil bli mer kaloririk.

Ikke bruk peanøtter for mye, da de kan føre til vektøkning, inkludert for et barn..

For kvinner selv under amming er stekte bønner veldig nyttige, ettersom de hjelper dem med å komme seg etter fødsel, nemlig:

  • styrke blodårene, forhindre åreknuter;
  • øke hudens elastisitet;
  • hjelpe til med å bekjempe postpartum anemi;
  • har en gunstig effekt på nervesystemet, takket være at ammende mor alltid forblir rolig.

Som du kan se, i mangel av allergi mot peanøtter, er bruken veldig nyttig for både mor og barn, men i hvert enkelt tilfelle er det verdt å vurdere de spesifikke omstendighetene og nøye observere barnet ditt.

Video om ernæring av en ammende mor: hva du kan og ikke kan spise

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea