15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan forplante en azalea hjemme?

Kjøpte en vakker azaleabuske om høsten. Datteren som kom på besøk så henne og ville det samme for seg selv. Fortell meg hvordan du formerer en azalea hjemme?

Azalea tilhører dekorative blomstrende planter. Blant andre blomster kjennetegnes azalea ved at blomstringsperioden faller på den tiden da resten av plantene allerede er i dvale (senhøst – vinter). Blomstringene er fantastiske i sin skjønnhet, og derfor ønsker mange å forplante azalea hjemme..

Alle former for blomsterreproduksjon kan betinget deles i to undergrupper. De enklere og mer brukte er:

  • forplantning med stiklinger;
  • reproduksjon ved å dele moderbusken.

Det er noe vanskeligere, men det er fortsatt mulig å få nye busker som følger:

  • så frø;
  • ved å podde en azalea -stilk på en stamme fra en annen plante.

Om emnet: azalea – hjemmepleie etter å ha kjøpt en video!

Formering av azalea ved stiklinger

azalea stiklinger

Om sommeren klipper du av en 6-7 cm lang stilk fra en voksen azaleabusk. Lag et skrått snitt under knoppen, og fjern de nedre bladene. Legg skjæret i rotløsningen i 5 timer.

For forplantning av azalea er det bedre å bruke ikke-lignifiserte unge stiklinger..

Planter deretter stilken i en gryte eller plastflaske (du kan ha flere stykker i en beholder samtidig). For å skape drivhusforhold, dekk toppen med en krukke eller film som er strukket over rammen.

stilk i et drivhus

Azalea slår rot i absolutt mørke, derfor er det nødvendig å ta på et mørkt stoff på det skapte “drivhuset”.

Sett gryten med stiklinger i et varmt rom (20-25 grader Celsius). Ytterligere omsorg består i hyppig vanning og sprøyting, siden azalea er veldig fuktighetselskende og ikke vil slå rot i tørr jord.

spirede stiklinger

Etter at de første skuddene dukker opp (etter 2 måneder), fjernes lyet, men ikke umiddelbart. Det er nødvendig å gradvis åpne glasset eller heve filmen, hver gang tiden øker. Etter at de rotfestede stiklinger vokser opp til 2 cm i høyden, bør de klemmes for å stimulere veksten av laterale skudd og dannelsen av en ung frodig busk. De første knoppene fjernes også slik at busken aktivt vokser grønn masse. Ved hjelp av stiklinger kan du få en voksen ung azalea på to år.

Del busken

deling av azaleabusken

På begynnelsen av våren fjerner du forsiktig den gamle azaleabusken fra potten og deler den i deler, og etterlater 1-2 skudd i hver. Plant dem i separate potter.

Frøformering

azaliya-iz-semyan

Azaleafrø blir sådd i mars måned på fuktet torv. Ikke dryss det på toppen, bare spray frøene. Dekk til med folie eller glass og legg på et godt opplyst vinduskarmen. I stedet for vanning, spray frøene hver dag, og ventiler også regelmessig.

Friske frø, som ikke er mer enn tre måneder gamle, har den beste spiringen..

Etter at frøene spirer, fjernes filmen, og når et par virkelige blader dukker opp, dykker azalea -plantene ned i en vanlig beholder med en avstand på ca 5 cm. Det er mulig å transplantere buskene i separate potter allerede på slutten av sommer.

Grafting en skjæring

azalea -vaksinasjon

For at grunnstammen skal bli vaksinert, velg en voksen plante (minst tre år gammel) som roter godt. Ta fra ham en stilk 15 cm lang med røtter. Skjær en stilk separat fra et ungt skudd av en azalea.

Kuttene på begge stiklinger må gjøres like (skrå).

Legg begge stiklingene oppå hverandre med et kuttpunkt og pakk det inn med folie. Planter den podede stilken i en gryte og dekk med folie. Vann og spray planten.

Rooting stiklinger av azalea – video

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor