15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilket tre kan du plante en aprikos på, og når er det bedre å gjøre det?

Fortell meg, på hvilket tre kan du plante en aprikos? Vi vokser et godt utvalg med deilige frukter, men vi klarer bare å smake dem ikke hvert år. Nylig fryser eggstokken ofte og smuldrer. En venn rådet meg til å vaksinere aprikosen vår på et mer frostbestandig tre, for eksempel kirsebærplomme. Men jeg dyrker det ikke fordi jeg ikke liker det. Hvilke andre trær passer? Det er en plomme, du kan pode på den?

på hvilket tre kan en aprikos podes Aprikoser vokser uten problemer bare i de sørlige områdene, hvor våren er tidlig og varm. I den sentrale stripen og i nord bidrar podning til å bevare den fremtidige høsten. Når du vet hvilket tre aprikosen kan podes på, er det mulig å øke frostmotstanden, så vel som å bevare sortens egenskaper. I tillegg kan poding øke utbyttet og forbedre sykdomsresistensen. Det er også en fin måte å forynge et gammelt tre som har sluttet å bære frukt..

En aprikos vokst fra en stein begynner å bære frukt først etter 8 år. Den podede grenen vil knytte frukten allerede i 3 års levetid..

Hvilket tre kan podes med en aprikos

podning av aprikos på plomme Steinfrukter er best egnet som grunnstamme for aprikoser:

  1. Kirsebærplomme. Det mest optimale alternativet på grunn av bestandens høye frostbestandighet. Det er nesten ingen problemer med akklimatisering, alle stiklinger vokser raskt sammen med kirsebærplomme. Fruktene av aprikosene får en liten syrlighet..
  2. Plomme. Det er bedre å bruke semi-wild, som har høyere frostbestandighet. Plommetransplantasjon lar deg også bringe fruiting nærmere.
  3. Mandel. Hvis du vil bevare den truede sorten av Royale eller Lewisette aprikoser, kan du podde dem på mandler som vokser i hagen. Resten av aprikosvarianter roter dårlig på mandler.
  4. Tern. Slik poding tillater flere ganger å øke motstanden mot frysing, men det er nødvendig å bruke dyrkede varianter av rotstokker – tornete. Og slik at det ikke er mye gjengroing, bør vaksinasjonen gjøres så lavt som mulig..

Fra steinfruktplanter er det teoretisk mulig å pode en aprikos på kirsebær og kirsebær. Men overlevelsesgraden for stiklinger er lav, dessuten kan de skjøre skuddene til disse avlingene ikke tåle vekten av aprikos og bryte.

Understammen kan også være selve aprikosen. For eksempel, hvis en favorittsort vokser i hagen, men treet allerede er gammelt, kan det forynges. Nesten alle varianter egner seg som en scion, for eksempel aprikos Lyubimy, rødkinn, Alyosha, honning.

Når skal man vaksinere

vilkår for vaksinasjonMange gartnere vaksinerer om vinteren når det ikke er mye arbeid å gjøre. Men for aprikoser er dette ikke den mest passende perioden på grunn av deres varmekjære natur. Det er ikke tilrådelig å vaksinere om høsten, fordi stiklingene kanskje ikke har tid til å slå rot før den første frosten og vil dø. Den optimale tiden for poding av aprikoser er tidlig på våren (mars) og på forsommeren..

Grafting av aprikos på en plomme – video

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor