15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse heuchera i hagen – dekorere stedet med lyse farger

Fortell oss hvordan du dyrker Heuchera i hagen? En venn kjøpte et veldig vakkert utvalg med lilla blader, og jeg ba henne om en kutt. Hvor er det beste stedet å plante en plante og hvordan ta vare på den? Og jeg vil også gjerne vite hvordan det vil overvintre i sentralbanen.?

hvordan dyrke heuchera i hagen Hvis noen planter gleder seg over rikelig og nydelig blomstring, vil Heuchera overraske deg med en lys og variert bladfarge. Kanskje ikke en eneste hageblomst kan sammenligne seg med henne i dette. For at buskene skal nå sitt fulle potensial, er det imidlertid verdt å vite hvordan man dyrker Heuchera i hagen. Fargemetningen på bladplatene avhenger av hvor den er plantet og hvor mye lys den mottar. I tillegg kan du med god omsorg oppnå blomstrende heuchera. Selv om små blomster mister i sammenligning med bladets dekorativitet, utfyller de plantens generelle utseende..

Hva vil glede hagen geyhera

geyhera Til å begynne med er dette en eviggrønn staude som ikke kaster sin antenne del selv om vinteren. Denne representanten for saxifrage -familien kjennetegnes av en upretensiøs og stabil karakter. I naturen, i de innfødte nordamerikanske vidder, vokser frodige, varierte busker blant steinene. I vårt land ble Heuchera først dyrket som en balkongplante, men gradvis ble den godt forankret i hagene..

Stauden har kompakte former og overstiger ikke 45 cm i høyde. De avrundede bladene som er kuttet langs kanten på lange petioles danner en frodig og tett rosett. De kan ha mange forskjellige farger, fra standard grønt til rødt og til og med lilla. Det finnes også fantasifullt mønstrede varianter. Hvis planten er behagelig, blomstrer den på slutten av våren og gir ut panikkblomstrende blomsterstand med veldig små bjeller. Men fortsatt er dekorative blader den viktigste dekorasjonen til Heuchera..

Det finnes varianter av Heuchera som skifter farge eller kjennetegnes ved en rynket struktur på bladplaten..

Hvor å plante

Heuchera landerNår du velger et sted, må du ta hensyn til de forskjellige egenskapene, nemlig fargen på bladene. Monokromatisk Heuchera kan vokse på skyggefulle steder, men varierte hybrider trenger god belysning. Med mangel på lys blir de grønne, men på et åpent sted, under de brennende strålene, kan de visne, spesielt hvis du hopper over vanning. Prøv derfor å ta et blomsterbed, opplyst og litt mørkt fra middagssolen, til Heychera..

Den upretensiøse flerårige har ingen spesielle krav angående jordsmonnet, fordi den overlever blant steinene. Det viktigste er at det ikke er surt og leiraktig (tett), og fuktighet bør ikke stagnere på dette stedet..

Med en beskjeden høyde vokser rosetten bredt nok, så ikke del med landinger. Det bør ikke være mer enn 12 planter per 1 m², mens avstanden mellom buskene er omtrent 20 cm.

Hvordan vokse Heuchera i hagen – finesser ved å ta vare på en flerårig

blomstrende heucheraEn staude kan formeres av frø til frøplanter eller vegetativt. Den første metoden vil ikke passe deg hvis det er viktig å bevare sortens egenskaper. De overføres ikke gjennom frøene, så det er bedre å rotte stiklingene eller dele den gamle busken.

Ta vare på geyhera i hagen, ikke glem det viktigste – det er ikke krevende, men fuktighetselskende. Så vanne buskene regelmessig.. Vær i tillegg oppmerksom på følgende punkter:

  • løsne jorden;
  • dressing, men ikke tidligere enn 2 år, ved bruk av mineralkomplekser;
  • mulking av bunnen av utløpet, som trekkes ut og avsløres i bunnen i løpet av sesongen.

Heuchera dvaler godt, sammen med løvverk, og trenger ikke ly. Men tidlig på våren kan utløpet brenne ut i den lyse solen. Derfor, til jorden varmes opp, er det tilrådelig å dekke blomsterbedet med fiberduk til mai.

Hvor og hvordan å plante Heuchera i hagen – video

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară