15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En av de største og mest blomstrende dracaena – velduftende dracaena, beskrivelse og omsorg

Blomstrer den velduftende dracaena hjemme, bør det være en spesiell beskrivelse og omsorg for den? De presenterte et lite tre for en kollegas bursdag, la det på nordvinduet. Sannsynligvis var stedet ikke egnet, fordi de tidligere mørkegrønne stripete bladene så ut til å ha brent ut. Hun trenger mer belysning, men hun trenger å beskjære?

Dracaena velduftende beskrivelse og omsorg En majestetisk tykk stamme med en praktfull hette av store kongelige blader ligner et merkelig miniatyrpalme. Dette er en velduftende dracaena, hvis beskrivelse og omsorg har mye til felles med andre typer dracaena. I alt ligger bladene på en enkelt stamme, og flere topper kan hovedsakelig fås ved beskjæring.

Både duftende og andre dracaena tilhører aspargesfamilien og er dekorative lauvstauder. Men noen av dem, selv under innendørs forhold, vil glede deg med delikate blomster. Og denne anleggets upretensiøse natur gjør at den kan føle seg komfortabel både på kontorer og i leiligheter. Bare gi Dracaena det hun elsker – lys, varme og fuktighet. Og for dette vil hun takke med en tykk løvhatt, og kanskje til og med knopper.

Duftende dracaena – beskrivelse og omsorg

duftende dracaena I naturen kan en prydbusk vokse opp til 6 m, men innendørs dracaena kan ikke være høyere enn 2 m. Hun har en tykk stamme, akkurat der det vokser vakre blader. Bladplatene er ganske lange, det er mer enn 50 cm, men samtidig er de brede, omtrent 10 cm, med spisse spisser. Den sentrale langsgående venen er klart definert, og bladets kanter er buet i grasiøse bølger. Når stammen vokser og tykner, faller de nedre bladene av, og dracaena blir som et palmetre.

Når det gjelder fargen, kan den være forskjellig avhengig av plantetype. Oftest vokser slike velduftende dracaena i huset:

  • Kompakt duft med mørkegrønt løvverk;dracaena compacta duft
  • Duft Massangeana med lyse grønne blader, i midten av hvilke det er lysere, lime, striper;dracaena duftende massangeana
  • Lindeny Duft med stripete blader;Dracaena Duft Lindeny
  • Bland med en gul kant rundt kanten av bladene.dracaena duftende blanding

Disse dracaena ble kalt velduftende av en grunn: de blomstrer med panikulære blomsterstander av små hvitrosa blomster som lukter godt. Hvis du bestemmer deg for å dyrke en plante for dette, bør du foretrekke Dracaena Fragrans. Det er de som oftest blomstrer under innendørs forhold, men sjelden, noen ganger en gang i tiåret..

Hvordan ta vare på duftende dracaena

hvordan ta vare på duftende dracaenaAlle arter av denne planten trenger god belysning, men liker ikke direkte stråler, hvorfra flotte blader tørker ut. Det er bedre å sette dem på det sørøstlige vinduet, eller på sør, men med obligatorisk skygge fra ettermiddagssolen.

Variegated varianter av duftende dracaena kan holdes innendørs med temperaturer på opptil + 25 ° C hele året. Arter med solide grønne blader vokser bedre hvis de får en litt kjølig overvintring (pluss 15 ° C).

Generelt er omsorg for dracaena ikke vanskelig og består av følgende prosedyrer:

  1. Vanning mens matjorden tørker ut (to ganger i uken om sommeren og en gang hver 1,5 uke om vinteren).
  2. Hyppig sprøyting, fordi denne blomsten elsker høy luftfuktighet.
  3. Topp dressing fra vår til tidlig høst med spesiell gjødsel for håndflatene. Eller mineralkomplekser for dekorative løvrike planter.
  4. Transplantasjon av unge busker opptil 5 år hvert annet år. Eldre prøver kan transplanteres etter 4 år. Og i veldig gammel stor dracaena er det nok å bare oppdatere matjorda..
  5. Beskjæring etter behov for å danne en multi-toppet dracaena. Oftest forgrener buskene seg ikke villig og vokser til en stamme, hvis nedre del blir bar med alderen. Og for å begrense veksten i høyden og få flere hatter, blir toppen av dracaena kuttet av.

Pleie og reproduksjon av duftende dracaena

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară