15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Chrysanthemum Bacardi – buketternes dronning

Jeg elsker krysantemum, jeg dyrker dem både i blomsterbed og i potter på vinduskarmer. Det er mange varianter i samlingen min. Imidlertid har jeg nylig hørt om en ny variant – Bacardi krysantemum. Fortell oss om sorten Bacardi krysantemum.

Chrysanthemum Bacardi tilhører enblomstret busk krysantemum. Sorten er ung, avlet i 2004. På grunn av egenskapene blir den ofte brukt i bukettarrangementer med andre blomster. Bacardi ser ikke mindre vakker ut i fantastisk isolasjon, fordi blomsterstanden gjør at de kan males i forskjellige farger med spesielle maling eller påføre gnister. Det som er så spesielt med denne varianten at den tiltrekker seg så mye oppmerksomhet for seg selv?

Beskrivelse av sorten

Som allerede nevnt vokser denne krysantemum som en busk. Stammen er veldig elastisk, den beholder denne egenskapen ved beskjæring. Når den blomstrer, danner Bacardi vakre blomster, hvis farge kan være:

  • snøhvit med et grønt senter;
  • rosa;
  • kremfarge (Bacardi Cream);
  • rød (Bacardi Bordeaux);
  • lysegul (Bacardi Sani -sorten).

gul bacardi

bacardi bordeaux

farget hvit bacardi

rosa bacardi

bacardi krem

Blomstene ligner tusenfryd, ikke veldig store – 6,5 cm i diameter, har en gul eller grønn kjerne med en diameter på 1,5 cm.

Chrysanthemum Bacardi etter kutting står lenge i en bukett og beholder sin friskhet.

En vakker “bukett i en gryte” kan også dyrkes hjemme, noe som gir krysantemum de nødvendige forholdene.

Hva krysantemum elsker og misliker

Chrysanthemum Bacardi, som sine innfødte av andre varianter, elsker solrike steder og god vanning. På samme tid tåler planten ikke overflødig fuktighet, siden rotsystemet begynner å råtne fra dette. Mangel på belysning påvirker også veksten av en blomst negativt – busken blir langstrakt og kan slutte å blomstre. Komfortabel temperatur for krysantemum er innenfor 18 grader Celsius.

Krysantemum vokser godt i næringsrik jord. Du kan kjøpe den fra en blomsterbutikk eller lage den selv. For å gjøre dette, bland 2 deler torvmark og en del sand, humus og bladmark.

Planten reagerer godt på fôring med kyllingavfall. Men det bør påføres forsiktig for ikke å overdrive – surheten i jorda øker fra overflødig gjødsel, og krysantemum liker ikke dette. Ikke glem den vanlige løsningen av jorda etter vanning for å lette lufttilgangen til rotsystemet..

En ung busk trenger en transplantasjon hvert år, det er nok å transplantere en voksen krysantemum hvert annet år.

Når du transplanterer, må du endre jorda helt. Den voksende krysantemum må også bytte potten årlig, mens den nye blomsterpotten skal være 2 cm større enn den forrige. En ung blomst klemmes regelmessig for å danne en busk og rikelig blomstring.

Hvordan ser en kuttet hvit Bacardi krysantemum ut – video

Previous Post
Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av gresskarfrøolje
Next Post
De ce pătrunjelul devine galben în grădină?