15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hyllebær svart Pulverulenta – en elegant busk med marmorblader

Fortell oss hva som er svart hyllebær Pulverulent i voksen alder? En gang så jeg en ung busk fra venner og trodde rett og slett ikke at en hyllebær kunne ha så vakre blader. Jeg lette etter henne lenge, sannsynligvis to år, men i går tok jeg med noen frøplanter. Jeg tok flere på en gang, jeg vil sette dem nær porten på begge sider, hvis stedet passer. Jeg har solskinn der, men ved lunsjtid er det litt skygge fra treet. Jeg forstår at dette hyllebæret er akkurat det du trenger? Og en ting til: hvor høy busken vil vokse og hvordan den går i dvale?

hyllebær svart pulverulent Hvis den ville hyllebæren kan bli funnet i åkeren, i skogen eller ved veien, blir noen av artene til og med spesielt solgt i planteskoler. Svart hyllebær Pulverulenta er en av de vakre prydplantsorter som ofte brukes til landskapsarbeid. Dessuten verdsettes den ikke så mye for sin frodige blomstring, som for de originale brokete bladene. En ganske “behagelig” størrelse busk danner en frodig broket krone og vil skille seg ut som et lyspunkt i hagen. Hva er en plante og er det vanskelig å dyrke den?

Denne sorten kan vokse ikke bare utendørs, men også som en beholderavling..

Karakteristiske trekk ved sorten

hyllebærbuske Hyllebær vokser opp til maksimalt 2 m i høyden, men danner samtidig en frodig spredende krone. Selv om busken vokser sakte, kan diameteren på kronen nå 1,5 m. Skuddene sprer seg, dekket med lys grå bark. Den største fordelen med sorten er den spektakulære fargen på bladene. De er store, pinnately dissekert. Hovedbakgrunnen er presentert i mørkegrønn, og hvite flekker er spredt over bladplaten. De kan ha forskjellige former og størrelser, men sammen utgjør de et bisarrt mønster. Noen ganger dekker dette mønsteret nesten hele bladet, og etterlater bare små grønne striper..

hyllebærbladPå begynnelsen av sommeren blomstrer store skjoldbruskkjertelblomstrer blant de spraglede bladene. De består av små hvite blomster med en søt duft. På dette tidspunktet blir hyllebær sentrum av oppmerksomheten og den viktigste dekorasjonen av hagen. Frukt, svarte små bær med skinnende hud, modnes til høsten.

Pulverulenta er en løvfellende busk og feller blader for vinteren.

Hyllebær svart Pulverulent: dyrkingsteknologi

For å unngå at hyllebærbladene mister fargen, plant dem på østsiden av hagen. Der vil planten motta nok lys, men samtidig vil den ikke bli påvirket av direkte stråler fra middagssolen. Fra dem brenner bladene. Planten har imidlertid god skygge -toleranse. Riktig nok, med mangel på belysning, kan mønsteret forsvinne, og løvet blir grønt..

hyllebærblomstHyllebær vokser best i fruktbar, fuktig og løs jord med nøytrale surhetsgrader. Men bare ikke plant det i lavlandet, hvor vann akkumuleres og stagnerer. Dette vil føre til problemer med rotsystemet (råtnende).

Omsorg for Pulverulenta er enkelt og består av enkle prosedyrer:

  1. Vann busken regelmessig, spesielt i varme somre. Hyllebær liker ikke tørke og tåler det kanskje ikke uten vanning.
  2. De to første årene etter planting trenger frøplanten ikke å bli matet. Fra det tredje året begynner du å tilsette litt ammoniumnitrat eller urea for vårgraving. De kan veksles med en slurry -løsning i en konsentrasjon på 1:10.
  3. Hvert annet år på høsten, mens du graver stammesirkelen, legger du til organisk materiale (humus eller kompost).
  4. Hyllebæret har høy motstand mot sykdom og angrep av skadedyr, men noen ganger lider det av bladlus. På våren må du behandle busken for forebygging med spesielle preparater..

Elderberry Pulverulent er ikke forskjellig i høy vinterhardhet og kan fryse litt hvis vinteren er kald. Men vær ikke opprørt: busken vil raskt gjenopprette sine tidligere former og til og med bli enda mer praktfull. Om våren beskjær beskadigede grener og planten vil frigjøre nye skudd. Og hvis du vil få en veldig tett busk, klipp den under “stubben”. Når varmen begynner, vil den eldste gi mye ung vekst, og ved slutten av sesongen vil kronen bli tett..

Voksende og bruk av svart hyllebær – video

Previous Post
Proprietăți și utilizări ale uleiului esențial de lămâie
Next Post
Vi studerer egenskapene til Zhukovskaya -kirsebærsorten i henhold til beskrivelsen og bildet