15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan forplante syklamen – alle måtene å få nye planter hjemme

Råd om hvordan du formerer syklamen? En vakker busk ble presentert for meg av en venn, og nå beundrer alle som kommer på besøk mine røde blomster og ber om dem. I et par år har det vokst godt, men jeg har aldri transplantert det ennå. Så jeg tenker på å bytte gryte, kanskje det samtidig er mulig å dele busken? Det er stort nok, det vil definitivt være nok for fire divisjoner. Eller syklamener formerer seg ikke slik?

hvordan forplante syklamen Cyclamen er fantastisk for alle: den blomstrer om vinteren, når de fleste plantene hviler, og blomsterstandene er uvanlige, som sommerfugler på lange stammer. Og den kjekke vinteren er bare en gave fra blomsteroppdrettere som ønsker å få mange nye busker. Det er ingenting vanskelig og umulig i hvordan man formerer en syklamen. Nesten alle metoder som finnes i naturen er egnet for denne kulturen. Det er bare det at noen av dem vil gi et raskt resultat, for eksempel som når du deler et uttak. Hvis du bestemmer deg for å eksperimentere og så frø, må du vente mange ganger lenger. La oss imidlertid ta en titt på hver av dem i rekkefølge, slik at du i det minste har en generell ide..

Så syklamener kan fortynnes med:

  • frø;
  • brosjyrer;
  • dele en voksen knoll;
  • stikkontakter (de er horn).

Hvordan forplante syklamen med frø

reproduksjon av frø Det bør bemerkes med en gang at reproduksjon av frø er en av de lengste og mest plagsomme metodene. Langsiktig, fordi frøene spirer i lang tid, opptil 2 måneder, og unge busker vil blomstre først etter 2 år. Og plagsom av den grunn at avlinger må skape drivhusforhold for spiring. I tillegg må du transplantere plantene, som er veldig delikate og lette å skade..

Selve såingsprosedyren i seg selv er imidlertid enkel. Forbered en grunne gjennomsiktig beholder, gjerne med lokk. Fyll den med lett, løs jord og spred frøene uten å begrave dem. Det vil være nok å lett drysse med et tynt lag jord. Dekk nå og vent. Etter at spirene dukker opp, kan drivhuset åpnes, og tiden kommer for at plantene skal dykke om tre måneder.

Interessant nok er syklamener i stand til selvbestøvning. Så du trenger ikke lete etter frø i butikkene hvis du allerede har en favorittsortiment hjemme. Bare vent på at frøplaten modnes og samler plantematerialet..

Formering av blader

forplantning av bladerDu kan også få en ny busk fra et blad, men bare hvis du først spirer den. Spiring foregår i vann, og der ligger problemet. De saftige petioles råtner ofte før røttene dukker opp. For å fremskynde prosessen må du ikke kutte, men rive av bladet med hendene og prøve å rive av hælen, en del av løken. Når røttene har dannet seg, plant løven i bakken..

Bladene forplantes hovedsakelig av europeiske syklamener. Det er usannsynlig at en persisk kjekk mann vil glede seg med suksess.

Tuber divisjon

tuber divisjonDenne metoden er bare egnet for modne planter som har dannet en stor knoll. I tillegg må han være helt frisk, ellers vil han etter “skade” fort råtne. Det er nødvendig å dele knollen først etter blomstringens slutt. Fjern den fra bakken, skyll den, inspiser den godt og skjær den i 2 eller 3 biter, avhengig av størrelsen. Det viktigste er at hver har en levende nyre og en del av røttene. Nå er det bare å plante kuttet som vanlig. Vann sparsomt for å unngå at det råtner, men hold det tørt. Cyclamen trenger fuktighet for å danne røtter.

I tillegg bygger syklamen ofte opp små datterknuter i nærheten av moren. I dette tilfellet er alt mye enklere: skille dem forsiktig og slippe dem umiddelbart..

Skille av stikkontakter

avl med rosetterSyklamen danner rosetter eller horn på knollene, og med tiden blir de ganske lange. Du trenger bare å bryte av hornet og rote det i bakken med en gang. For første gang, dekk den med en krukke, og når du ser at uttaket har vokst, betyr det at reproduksjonen var vellykket.

De viktigste måtene å avle syklamen – video

Previous Post
Remedii eficiente împotriva șoarecilor din țară
Next Post
Boabe dulci – cireș Turgenevka