15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Livet i bytte mot nydelig blomstring og formering – hvordan ta vare på stripete echmea hjemme

Trenger råd fra erfarne blomsterhandlere om hvordan du skal ta vare på stripete echmea hjemme. Busken ble presentert for meg på bursdagen min i høst, den blomstret allerede. Først følte jeg meg bra, jeg la til og med merke til at tre nye barn dukket opp på siden. Men så begynte hoveduttaket å tørke ut. Gjør jeg noe galt, eller viser planten en sovende periode som den? Selv om det er rart, er barna grønne, elastiske, bare den gamle blomsten og selve stammen forsvinner.

hvordan ta vare på stripet echmea hjemme Denne planten kombinerer overraskende upretensiøs karakter og dekorativt utseende. Selve navnet på den stripete echmea gjør det klart at det ser uvanlig og originalt ut. Men hvis du også vil se fargerik blomstring, må du lære å ta vare på stripete echmea hjemme. Selv om den tropiske kulturen har slått godt rot i våre hus og leiligheter, trenger den spesielle forhold for å danne eggstokken, nemlig en temperaturforskjell. Den eneste ulempen med en elegant ehmea er at den blomstrer bare en gang i livet..

Kort egenskaper og egenskaper ved ehmea

ehmeya stripete Planten tilhører bromeliadfamilien, som har nesten 200 arter. Naturligvis vokser de i varme og fuktige søramerikanske klimaer, og mange av dem er epifytter..

Echmei danner en traktformet rosett av langstrakte blader, men i motsetning til andre bromeliader har de pigger. De er plassert langs kanten av bladplatene i form av hakk. Bladene i seg selv kan være harde eller myke. Den stripete echmea har læraktige belteformede blader opptil 60 cm lange. Hovedtrekk er det originale mønsteret på bladplatene. Hovedfargen er mørkegrønn, men lyse striper er synlige i hele arket, som ligner et marmormønster..

Som alle andre ehmei produserer den stripete varianten en høy peduncle. Lengden kan være opptil 30 cm, og strukturen er veldig original. Blomstene i seg selv er små, blå, og de omkringliggende rosa-røde skarpe kronbladene er faktisk bladblad.

Den stripete echmea lever i omtrent 4-5 år, og den blomstrer bare en gang, hvoretter rosetten dør. Men i løpet av denne tiden klarer hun å gi datter stikkontakter, som fortsetter familien hennes.

Blomsterkrav til belysning og temperatur på innholdet

belysning for ehmeiGenerelt er ehmei ikke spesielt krevende for belysning og kan godt vokse i delvis skygge. Men gitt at den stripete varianten tilhører variert, trenger den mer lys. En orientalsk vinduskarme er mer egnet med en stripet echmea. Sørvinduer vil også fungere, men bare hvis de er skyggelagte. Solens stråler må diffunderes, ellers vil de etterlate brannskader på bladene..

Ehmeya tåler varme godt, og det vil være behagelig selv ved pluss 26-28 ° C varme om sommeren. Forutsatt at du tar vare på den høye luftfuktigheten. Som alle tropiske kulturer misliker Ehmeya tørr luft..

Om vinteren trenger blomsten kjøligere verdier, 15-18 ° C varme. Og dette skyldes ikke så mye hvileperioden (echmea har ikke en uttalt hvile), men blomstring. For at uttaket skal gi en peduncle, trenger det temperaturfall. Og ikke bare for årstidene, men helst mellom dag og natt, ca 5 ° C, som for orkideer. Siden det ikke er veldig praktisk å organisere dette i leiligheten, må du sørge for at Ehmeya i det minste om vinteren bor på et kjølig sted..

Hvordan ta vare på stripet echmea hjemme

hvordan vanne ehmeyaEtter å ha valgt et sted for en blomst med et behagelig mikroklima riktig, trenger du bare å støtte utviklingen:

  1. Dryss rikelig med avgjort vann om våren og sommeren. I dette tilfellet, helt til peduncle vises, hell litt vann direkte i midten av utløpet. I blomstringsperioden er vanning bare i potten.
  2. I den varme årstiden, spray busken, så vel som om vinteren, hvis det ikke var mulig å senke temperaturen på innholdet.
  3. Tilsett flytende bromeliadgjødsel til vanningsvannet. Mat blomsten to ganger i måneden om våren, og en gang hver 1,5 måned om vinteren..
  4. Transplanter busken i en større gryte hver vår ved bruk av bromeliadsubstrat..

Etter at ehmeya din har bleknet, må du vente på at peduncelen tørker ut og kutte den av. Moderuttaket tørker gradvis ut også, men ikke hast med å fjerne det også. For en stund mater den fremdeles datteruttakene som er dannet under. Når de vokser opp og skaffer seg sine egne røtter, vil det være mulig å skille og plante i separate potter. Slik reproduserer den stripete echmea og fortsetter sin eksistens hos barn.

Finesser ved å vokse ehmei hjemme

Previous Post
Remedii eficiente împotriva șoarecilor din țară
Next Post
Boabe dulci – cireș Turgenevka