15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi sparer eucharis – bladene blir gule og dør, hva kan være årsaken

Nylig la jeg merke til et problem med eucharisblomsten – bladene blir gule og dør, og på en eller annen måte massivt og kraftig. Tidligere mistet han noen ganger et par blader, men ikke mer. Og nå er jeg virkelig redd for at busken vil forsvinne helt. Halvparten av løvet har allerede falt, selv soppdrepende behandling, som jeg kjøpte for sikkerhets skyld, har ikke forandret noe. Hva annet kan være problemet og hvordan du kan hjelpe blomsten?

eucharis -bladene blir gule og dør av Denne blomsten dyrkes ikke bare for en spektakulær blomstring. Eucharis er vakker selv etter blomstring, og alt takket være sitt elegante, store og lyse løvverk. Derfor er det dobbelt støtende og ynkelig å se hvordan eucharis forsvinner, bladene blir gule og dør, hoveddekorasjonen. Og poenget er ikke bare at uten dem vil det ikke være noe å beundre, eller de blir stygge. Blomsten kan forsvinne helt, fordi fra bladplatene synker problemet ofte dypere ned i løken på veldig kort tid. Og da vil sjansene for å redde anlegget være ekstremt små. Hvorfor begynner løvet å bli dekket av lyse flekker og forsvinner? Og hva du skal gjøre for å slutte å gulne og forhindre Amazonas lilje, som Eucharis også kalles?

Eucharis: bladene blir gule og dør – årsakene til problemet

hvorfor blir bladene til eucharis gule En sunn busk har mange elastiske blader, og jo eldre den er, jo flere av dem. De lange petioles er sterke nok til å holde bladet, om enn halvt bøyd. Og han er selv malt i en mørkegrønn farge, og det er ingen mistenkelige flekker. Bare langsgående vener er godt synlige, som ikke er forskjellige fra hovedfargen.

Hvis løvet på blomsten din begynte å lyse massivt og raskt, bli dekket med gule flekker og visne, kan årsakene være:

  • endringer eller upassende forvaringsbetingelser;
  • feil i blomsterpleie.

Det er ingen grunn til bekymring i bare ett tilfelle: hvis bare det nedre paret av blader blir gule. Dette er en naturlig prosess som skjer enten om vinteren, i hvile eller i gamle planter..

Hvilke betingelser for internering kan føre til gulning av bladene

gulfarging av blader fra feil vedlikeholdGenerelt regnes Amazonas lilje som en ganske upretensiøs plante. Men hun har fortsatt noen nyanser av dyrking og krav. Hvis du ikke tar hensyn til blomstens preferanser, vil han uttrykke sin misnøye, og fremfor alt ved en endring i bladets farge.

Så hva påvirker løvverkets tilstand og hele planten som helhet:

  1. Lav romtemperatur. Fører til tap av farge, turgor og generelt til løvverk. Det er viktig å ikke la den falle under 18 ° C varme.
  2. Tørr luft. Fra det blir spissene eller kantene på bladene ofte gule. Derfor er det tilrådelig å opprettholde fuktigheten ved å plassere minst en beholder med vann ved siden av den..
  3. Mangel på belysning. Fra dette vil bladene ikke falle av, men de vil definitivt miste sin rike farge. Belysningen for blomsten skal være god, men moderat, uten direkte stråler..

Feil i omsorgen, på grunn av hvilken løvet begynner å bli gult

gulfarging av blader fra feil pleieDu må også kunne ta vare på eucharis. Det er ikke vanskelig, for det viktigste er å observere måtehold og ikke “kvele” ham med din vergemål. Tross alt er det av overdreven oppmerksomhet at blomsten lider oftest.

Bladene kan bli gule på grunn av:

  1. For hyppig vanning og som et resultat av overflødig fuktighet. Som alle løkekulturer råtner eucharis av dette. Hva du skal gjøre: Få busken raskt ut av bakken og sjekk pæren. Fjern alle myke og råte områder, behandle seksjonene. Tørk og transplanter til frisk jord.
  2. Hardt vann for vanning. Rot utvikler seg ikke fra det, men flekker på platene dukker opp og ødelegger deres dekorative effekt. Hva du skal gjøre: Vannet må forsvares. Enda bedre, ta et regn.
  3. Overflødig næring, men enda viktigere, for mye gjødsel. Hva du skal gjøre: Den første fôringen gjøres best med en svak løsning. Og det er obligatorisk bare på våt jord, ikke på tørr jord. Hvis blomsten er overfôret, er det presserende å endre jorda helt for den..

Hvorfor blir Eucharis -bladene gule

Previous Post
Remedii eficiente împotriva șoarecilor din țară
Next Post
Boabe dulci – cireș Turgenevka