15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Delikat skjønnhet viburnum Sargent: populære varianter av varianter

Fortell oss hva som er Sargent viburnum og hvordan skal det se ut? Jeg møtte en busk med gule frukter fra venner, de forsikrer at de kjøpte den som en sort i barnehagen. Og min bestemor hadde en absolutt ufruktbar busk, selv om den blomstret hele tiden. Kanskje det var en annen type?

viburnum sargent Viburnum Sargent er en av de vakre variantene av dekorative viburnum -varianter. Selv den eneste busken i hagen kan bli dens virkelige dekorasjon, spesielt når det er tid for blomstring og delikate blomsterstander som åpner seg på grenene, hvis hvite farge er gunstig utløst av en lys grønn frodig løvkrone.

Beskrivelse av sorten

Sargent er en stor busk med en kraftig spredningskrone og et stort antall sideskudd, på grunn av hvilken viburnum vokser veldig frodig. På sommeren, på grunn av det tette løvet, er skuddene i seg selv praktisk talt usynlige på de mange grenene. Bladene er festet til skuddene med lange petioles, som skiller sorten fra den vanlige viburnum, der de er kortere. Til høsten får løvet en vakker, rød fargetone..

I slutten av mai blomstrer planten i store blomsterstander ca 3 cm i diameter, mens blomsterstandene er både sterile og bifile. Førstnevnte er alltid bare hvite, mens sistnevnte er kremaktig. Fruktene modnes midt på høsten og er vanligvis ganske små og røde, selv om det er unntak. De er spiselige og medisinske..

Buskens størrelse er imponerende: voksne planter når en høyde på opptil 4 m, mens kronens diameter er nesten lik viburnums totale høyde, og diameteren på gamle grener kan nå 5 cm ved basen. Sorten tåler lett frostige vintre uten ly og er i stand til å vokse i skyggefulle områder. Vokser bedre i fruktbar og rik jord.

Kalina Sargenta er en lang levetid flerårig og kan nå 50 år.

Artformer av sorten

Det er omtrent 7 varianter av sorten, men de mest kjente blant dem er:

  1. Sargent Onondaga. Skiller seg ut i bladens uvanlige form (i form av en kile) og burgunderfargen på de sentrale blomstene.Sargent Onondaga
  2. Sargent steril. Blomstrer i snøhvite blomsterstander som er sterile.sterkt sterkt
  3. Sargent Lutescens. Har en gulaktig blomstfarge, uvanlig for viburnum.Sargent Lutescens
  4. Sargent Flavum. I motsetning til andre varianter av viburnum, bærer den frukt med gule små bær.Sargent Flavum

Video om hvordan du vokser viburnum

Previous Post
Remedii eficiente împotriva șoarecilor din țară
Next Post
Boabe dulci – cireș Turgenevka