15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bli kvitt bladlus på aprikoser?

I år ble hagen vår angrepet av bladlus, men aprikoser ble spesielt påvirket. Fortell meg hvordan du skal håndtere bladlus på aprikoser? Er det mulig å forhindre utseendet hennes på en eller annen måte??

bladlus på aprikos Til tross for deres lille størrelse, forårsaker bladlus stor skade på frukttrær, inkludert aprikoser. Det lever av saft fra unge kvister og blader, som et resultat av at treet ikke bare begynner å bære frukt verre, men kan forsvinne helt..

Bekjempelse av bladlus på aprikoser er ikke bare mulig, men også nødvendig, for etter at hun har drukket alle saftene fra treet, vokser insekter, de har vinger og bladlus flyr til andre trær.

Kjemiske metoder for å bli kvitt bladlus

aktara

Den mest effektive er behandlingen av aprikoser mot bladlus med spesielle preparater, blant hvilke det er verdt å markere:

  • Aktara (instruksjon);
  • Fitoferm;
  • Jaguar;
  • Aktofit.

Ved behandling av tre er det nødvendig å sikre at arbeidsløsningen ikke bare faller på toppen av bladene, men også på baksiden..

Tradisjonelle metoder for å håndtere bladlus

Dessverre kan et lite skadedyr dukke opp på aprikoser på alle stadier av utviklingen. Det er spesielt ubehagelig hvis dette skjer under modning av frukt, fordi bruk av kjemikalier på dette stadiet uten skade på avlingen er nesten umulig..

Gartnere bruker imidlertid trygge folkemåter for å kvitte seg med bladlus, blant dem er de mest effektive:

  1. Såpe løsning. Riv 300 g vaskesåpe og oppløs i en bøtte med vann. Spray treet, etter å ha dekket bakken under det med en film. Gjenta om nødvendig prosedyren etter en uke..
  2. Såpe-aske løsning. Fortynn ett glass flytende såpe og treaske i tre liter vann (litt varmt).
  3. Infusjon av hvitløkspiler. Mal en kilo piler og hell 2 liter vann, la stå i 3 dager. Sil den konsentrerte infusjonen gjennom osteklut og fortynn ved å tilsette ytterligere 5 liter vann.

For småskala angrep kan skadedyr samles opp for hånd eller vaskes med vann..

Aprikoser som har blitt angrepet av bladlus sprayes med varmt vann om høsten (når alle bladene faller av).

Forebygging av bladlus i hagen

marihøner

Av de forebyggende metodene er det verdt å merke seg kampen mot maur i hagen. Det er kjent at de beiter bladlus, så det er viktig å avverge maur fra stedet i tide, og da vil sjansene for at bladlus dukker opp på hagetrær redusere betydelig. Men marihøner, tvert imot, vil bidra til å ødelegge bladlus, så det anbefales å så krydret urter eller calendula i hagen. Duften deres tiltrekker seg fordelaktige insekter og avviser skadedyr..

I tillegg, for å forhindre utseendet på bladlus, er det nødvendig å vaske aprikosstammene årlig og fjerne den gamle og skadede barken, under hvilken det kan være larver. For samme formål brennes også falne blader..

Video om hvordan du behandler trær fra bladlus

Previous Post
Med kjærlighet til mindre “brødre”-gjør-det-selv hundepenn
Next Post
Plantarea cartofilor conform Meathlider