15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bli kvitt jordfluer – spare planter fra små, men skadelige insekter

Hjelp til med råd om hvordan du kan bli kvitt jordfluer? Om sommeren tar jeg ut alle blomsterpottene mine på terrassen, og om høsten transplanterer jeg det jeg trenger og tar det tilbake til huset. I år byttet jeg land for nesten alle planter, så jeg ble veldig overrasket da jeg så at små fluer fløy over de fleste. Hvor de kom fra, vet jeg ikke, for jorda er ny overalt. Så hva er nå?

hvordan bli kvitt jordfluer For mennesker er små insekter som flyr over blomsterpotter ikke farlige, og det er ikke lett å legge merke til dem. Men dine grønne kjæledyr, de kan ganske mye skade. Og selv om skadedyrene ikke spiser den overjordiske delen av plantene, bør du definitivt vite hvordan du blir kvitt jordfluer hvis de blir avviklet. Hjemmet deres er jorden, og det er her insekter lever, spiser og formerer seg. Hunnene legger egg i bakken, og råtne røtter og humus tjener som mat for kolonien. Men når det ikke er nok mat, begynner midges og deres avkom å ødelegge sunne røtter, spirende frø og til og med unge blader..

Jordfluer er veldig små og ser ut som miniatyrmygg. I den vitenskapelige litteraturen kalles de sciarids. Blant blomsteroppdrettere er insekter kjent som midger, svarte fluer, jord- eller soppmygg..

Hvorfor sciarids starter i blomster

sciarids Noen ganger blir vi selv skyldige i utseendet på midges, og vanner flittig blomstene våre. Og overflødig fuktighet i jorda er ideelle forhold for utvikling av ikke bare sykdommer, men også reproduksjon av mygg. De vil også like dem i blomsterpotter, der kalk ligger på jordoverflaten eller det er et grønt moseteppe.

På samme tid kommer insekter ganske ofte til huset utenfra, for eksempel:

 • de lever allerede i en kjøpt blomst;
 • det kjøpte substratet viser seg å være infisert med sciarids;
 • skadedyr kommer fra gaten eller gjennom ventilasjon.

Du kan “diagnostisere” innendørs planter om utseende av skadedyr uten å se i potten. Bare rør på blomsten med hånden din, og du vil se en hel sky av insekter flyve opp. Hvis de har bodd der lenge, vil selve planten forandre seg. Det vil bremse utviklingen, slutte å blomstre, begynne å gjøre vondt.

Hvordan bli kvitt jordfluer med folkemedisiner, og er det mulig

folkemedisiner for fluerMange gartnere hevder at folkemetoder er maktesløse mot soppmygg. Faktisk, hvis insekter lenge har slått seg ned og klart å legge egg, vil det være umulig å ødelegge dem uten spesielle forberedelser..

Men i begynnelsen, når midgene fortsatt er i enkeltprøver og ikke har hatt tid til å formere seg, kan du prøve å klare deg uten kjemi. Siden skadedyr først er plassert i det øverste laget av jorden, må du erstatte det. La jorden tørke godt, og behandle deretter:

 • kaliumpermanganat;
 • såpete vann;
 • hvitløksinfusjon.

Du kan også strø aske på jorda og legge den knuste appelsinskallen i gryten. Fyrstikker gir også et godt resultat, stikk dem med svovel i underlaget og vannet det litt slik at det oppløses.

Forberedelser mot jordmurer

torden 2Kjemikalier er uunnværlige i et masseangrep. Spesielle feller med tape er veldig praktiske og effektive. Men det beste resultatet vil fortsatt bli gitt av insektmidler:

 • Fluespiser;
 • Raptor;
 • Torden 2;
 • Fitoverm;
 • Actellik;
 • Inta – Vir.

Les instruksjonene nøye når du bruker medisiner. Noen av dem kan ikke brukes innendørs, og overskridelse av dosen vil ikke bare drepe midger, men også blomster..

Metoder for ødeleggelse av jordmygg – video

Previous Post
Med kjærlighet til mindre “brødre”-gjør-det-selv hundepenn
Next Post
Plantarea cartofilor conform Meathlider