15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aristokrat blant bartrær – blå gran, planting og omsorg for en ung skjønnhet

Fortell oss i detalj om en slik plante som en blå gran, plante og ta vare på den i den sentrale banen har noen særegenheter? Jeg bestilte en frøplante i barnehagen, de skulle ta den her om dagen, i katalogen var det allerede et ganske greit tre med en høyde på mer enn en halv meter. Hvor er det bedre å plante gran, hvordan er det med kravene til belysning, trenger du mye lys eller kan det leve i delvis skygge? Og jeg er også interessert i frostbestandighet, fordi vi har kalde vintre.

blågranplanting og omsorg Dens frodige former og nålenes opprinnelige farge skiller denne typen bartrær fra andre lignende avlinger. Den edle skjønnheten blå gran, planting og omsorg som har sine egne egenskaper, ser virkelig veldig elegant og til og med fabelaktig ut. Lunne kvister med mange blå nåler ser spesielt dekorative og kontrasterende ut om vinteren, mot bakgrunnen av et snødekke. For at et slikt juletre skal slå rot og vokse aktivt, trenger det riktig sted og kompetent omsorg..

Blå gran – planting og omsorg

blå gran i hagen Den eviggrønne flerårige med blå nåler regnes som en av de dyreste artene. Og dette skyldes ikke bare utseendet, men også egenskapene til reproduksjon. Å dyrke gran fra frø tar mye tid og tålmodighet. De er vanskelige å spire, og plantene vokser sakte og tåler ikke godt å transplantere. Derfor foretrekker mange gartnere å kjøpe en ferdiglaget frøplante. Men her er det også viktig å gjøre det riktige valget..

Det er bedre å kjøpe en frøplante i en alder av minst 3 år, og enda bedre 5 år gammel. Vanligvis er dette allerede ganske modne trær med en høyde på 60 til 80 cm. Og det er ønskelig at de er med et lukket rotsystem, i en gryte eller kar. Da vokser sjansene for overlevelse betydelig. Nålene skal være sunne, uten gulhet..

Hvor og hvordan å plante

plante en blå granFor en blå gran er det nødvendig å ta et godt opplyst sted, mens du er borte fra bygninger og andre planter. I voksen alder har den store dimensjoner, og vil ganske enkelt fortrenge andre kulturer og dekke solen med sin tette krone..

Siden granen har et veldig utviklet og kraftig rotsystem, bør den plantes i en avstand på minst 20 m fra huset og andre bygninger. Ellers kan røttene ødelegge fundamentet..

Når det gjelder tidspunktet, er den beste tiden for å plante en frøplante tidlig på våren, spesielt i den sentrale stripen og i nord. I sør er høstplanting også mulig, men ikke mindre enn en måned før frost, slik at granen får tid til å slå rot.

Plantehullet må graves romslig, minst 60 cm i dybde og bredde. Og fyll den med næringsrik jord, legg et dreneringslag på bunnen. Jordblandingen for fylling av gropen bør inneholde sand, torv, humus og hagemark. Det anbefales å umiddelbart installere en støtte ved siden av den, som vil støtte den unge stammen og forhindre at den bryter fra vinden. Og slik at jorda ikke mister fuktighet, bør stammesirkelen være dekket med torv.

Funksjoner ved omsorg for blå gran

hvordan ta vare på blå granHvis voksne spiste generelt upretensiøse, krever unge trær mer oppmerksomhet:

  1. Gran elsker fuktighet veldig godt, så den må vannes ofte, spesielt om sommeren, og jorden skal ikke tørke ut. Ellers blir nålene gule og smuldrer. Samtidig er det viktig å ikke tillate vannlogging, som røttene vil råtne fra..
  2. For normal utvikling må ephedra få tilstrekkelig ernæring. Men ikke med organisk materiale, men med mineralkomplekser laget spesielt for bartrær. Slike gjødsel er produsert av Pocon -varemerket. Det er nok å lage dem to ganger i året, på våren og tidlig på høsten..
  3. Unge spiste trær er følsomme for ultrafiolett lys. Derfor, for å beskytte dem mot sollys, anbefales det å dekke dem med agrofiber om høsten..

Unge juletrær trenger også ekstra ly for vinteren. Eldre trær er ikke følsomme for frost og har sterke grener. Men ungene må beskyttes mot å fryse og bryte av skudd under snøvekten. For å gjøre dette trekkes grenene forsiktig til stammen og bindes. Dekk ovenfra med grangrener, en spesiell boks eller et trekk.

Funksjoner ved reproduksjon og planting av blå gran

Previous Post
Ukomplisert planting og enkel stell av hasselrype i det åpne feltet
Next Post
Fotografie a soiurilor dvs. preferate de măr cu un nume și o descriere