15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er forskjellen mellom mimosa og sølvakasia: interessante fakta

Fortell oss, hva er forskjellen mellom mimosa og sølvakasia? Jeg har lenge hørt at dette er forskjellige planter. Men før 8. mars er hele markedet bokstavelig talt full av gule, myke kvister, som kalles mimosa. Da jeg spurte, bekjente bare én kvinne at hun solgte akasie fra gården hennes..

hva er forskjellen mellom mimosa og sølvakasie I storheten i vårt hjemland kalles de første vårkvistene med myke gule blomster og fjærblader mimosa. I lang tid har en bukett med miniatyr solpomponer vært assosiert med kvinneferien og begynnelsen av våren. Men i virkeligheten er det vi kjenner som mimosa sølvakasiaen. Det er hun som selges som en del av buketter eller som separate grener. Hvorfor oppsto denne forvirringen, og hvordan skiller mimosa seg fra sølvakasia??

Hva plantene har til felles

sølv akasia Først og fremst er begge avlingene medlemmer av belgfrukterfamilien og er en del av mimosa -underfamilien. Mest sannsynlig var dette grunnen til at acacia i vårt område er kjent som mimosa.. Imidlertid forenes de ikke bare av dette:

  1. Både mimosa og akasie har nesten samme struktur som bladbladet. Den er dobbel fjæraktig, lik en fuglfjær. Hvert smalt blad er dekket med fine hår.
  2. Blomsterkonstruksjonen er også lik. Hver og en ser ut som en luftig liten ball og består av mange støvdragere. Blomster av beskjeden størrelse samles i blomsterstand og danner en frodig panikk.
  3. Siden begge plantene er fra belgfrukterfamilien, bærer de frukt i belger, i hvilke ligger frøbønner..

Hva er forskjellen mellom mimosa og sølvakasie

mimosa skammeligTil å begynne med er mimosa en liten urteaktig busk med klatreskudd. Dette er en ekte tropicana, som ikke vokser i det åpne feltet i landet vårt. Voksende mimosa forekommer hovedsakelig i drivhus og hjemme. I sistnevnte tilfelle plantes vanvittig mimosa oftest. Hun vokser som en årlig på grunn av hennes lunefulle natur og overdrevne krav til levekår..

Den skammelige mimosaen har en annen karakteristisk forskjell: den “lever sitt eget liv.” Bladene liker ikke å bli berørt og lukket.

Akasie vokser i form av et tre, gjennomsnittlig høyde på 12 m.

Sølvakasia vokser hovedsakelig ved Svartehavskysten. Den blomstrer tidlig, allerede på slutten av våren, og i et varmt sørlig klima selv midt på vinteren. Og ekte mimosa blomstrer mye senere, fra mai til september..

Du kan til og med skille en kvist mimosa fra en akasie med følgende funksjoner:

  • bladfjærene til akasie er dekket med en lett sølvaktig glans, som ga kulturen navnet;
  • i mimosa er løvet mindre, grønt i fargen;
  • mimosa blomster er syrin, og gul finnes bare i akasie;
  • også myke baller av mimosa er litt større enn gule akasiepomponer, og blomsterstanden i seg selv er ikke så frodig.

Gitt forskjellen i størrelse, er mimosafrukter også flere ganger mindre enn akasieplater. Men uansett er begge plantene sjarmerende på hver sin måte. Hvis klimaforholdene tillater det, kan du plante en akasie i hagen, og la mimosa vokse i en gryte på vinduskarmen. Da kan du beundre blomstringen etter tur og nesten hele året..

Forskjeller og vanlige trekk ved mimosa og sølvakasia – video

Previous Post
Ukomplisert planting og enkel stell av hasselrype i det åpne feltet
Next Post
Fotografie a soiurilor dvs. preferate de măr cu un nume și o descriere