15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Innendørs kryptomeria – en velduftende kompakt efedra for hjemmet ditt

Fortell oss, hvor høyt vokser innendørs kryptomeria og hva er det? Mannen min hadde med seg en gryte med et lite tre fra en forretningsreise til utlandet, noe som gjorde meg utrolig glad. Jeg elsker bartrær, og jeg har allerede gitt dem en halv hage, men hjemmetreet mitt er mitt første. Men da jeg leste at kryptomeria når 60 m, ble jeg livredd: hvordan skal jeg beholde den i huset?

rom kryptomeria Tror du at sedertre ikke kan vokse i et kar og at stedet deres bare er i det åpne feltet? Men romkryptomeria vil fjerne denne myten. Kalt japansk sedertre, den har kompakte dvergvarianter som passer inn i et hjem. Selvfølgelig samsvarer hageformer med kultur med deres natur og er eldgamle kjemper over 50 meter høye. Og dette er med en stamme omkrets på opptil 2 m! Men gjennom innsats fra oppdrettere ble det avlet mange dverg sedertre med en maksimal høyde på 2 m. De føler seg ganske komfortable hjemme og vil erstatte et nyttårstre. Og for at de velduftende nåler fra kryptomeria skal forbli lyse og livlige, trenger du bare å passe godt på det.

Innendørs kryptomeri: hvordan en plante ser ut

ungt kryptomeria Som de fleste bartrær, er cryptomeria en eviggrønn avling som tilhører sypressfamilien. Det ble populært takket være sine frodige og vanlige former. Kronen på treet ligner en pyramide, og de godt forgrenede skuddene er dekket med små nåler. De er malt i en mørkegrønn farge, men under solstrålene leker de med nyanser, litt blåstøping. Hvis du kjører hånden over nålene, sprer det seg umiddelbart en frisk karakteristisk aroma.

Som allerede nevnt dyrkes dvergplantsorter hjemme.. Blant dem er kryptomeria verdt å merke seg:

  • Elegans;
  • Eleganse Kompakt;
  • Komprimere;
  • Kloden;
  • Vilmoriniana;
  • Bandai Sugi.

Betingelser for å holde japansk sedertre i huset

betingelser for å holde kryptomeriaCryptomeria er et ideelt tre for de som alltid er kule i huset. Kanskje den eneste ulempen kan kalles intoleranse for høye temperaturer. Maksimumsverdiene bør ikke overstige 16 ° C selv i fyringssesongen, og enda bedre 12 °. Hvis leiligheten din er varm om vinteren, men det er en glasset loggia eller balkong, legg potten der. Om sommeren, ta den med deg ut, for frisk luft er også veldig nyttig..

Gi god diffust belysning for å holde din hjemmelagde sedertre rik på farger og kurvform. Direkte stråler for delikate nåler er kontraindisert og kan forårsake brannskader.

Slik bryr du deg om potter kryptomeri

sommervedlikehold av japansk sedertreHvis det er mulig å gi passende forvaringsbetingelser, ellers er ikke dette barrtræret spesielt lunefullt. Omsorg for ham inkluderer enkle prosedyrer:

  1. Hyppig og rikelig vanning med varmt vann, spesielt når du overvintrer på et varmt sted. Vann sjeldnere under kjøligere forhold..
  2. Sprøyting (to ganger om dagen).
  3. Periodisk transplantasjon i en stor bolle (hvert 5. år).

Cryptomeria kan ikke mates mye og ofte slik at det ikke vokser veldig mye. Men på våren og sommeren kan du legge til en svak konsentrasjon av mineralkomplekspreparatet. I dette tilfellet bør dosen reduseres med 2 ganger enn angitt på pakningen..

Du kan formere japansk sedertre med frø, stiklinger og lagdeling..

Hvordan kryptomeria vokser i en gryte – video

Previous Post
Ukomplisert planting og enkel stell av hasselrype i det åpne feltet
Next Post
Fotografie a soiurilor dvs. preferate de măr cu un nume și o descriere