15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fertika gjødsel for poteter: bruksanvisning

Jeg hørte mye om bruk av Fertika når jeg dyrker poteter for å øke utbyttet. Fortell meg, hva er instruksjonene for bruk av Fertiks gjødsel til poteter? Når er den beste tiden å legge til stoffet?

Fertikas preparat tilhører komplekse mineralgjødsel, presentert i forskjellige variasjoner avhengig av plantetypen det brukes på. Når du dyrker poteter, brukes en spesiell gjødsel “For poteter”. Det er et pulverformig preparat med små granulater som oppløses raskt og fullstendig i vann..

Kjennetegn ved stoffet

gjødsel

Fertiks gjødsel “For poteter” inneholder et stort utvalg av næringsstoffer som er nødvendige for å oppnå en rik høst av rotvekster:

 • nitrogen;
 • fosfor;
 • kalium;
 • magnesium;
 • svovel.

Gjødsel inneholder ikke klor i det hele tatt og er ufarlig for planter og mennesker.

Nyttige egenskaper av gjødsel

pulver

Som et resultat av introduksjonen av stoffet:

 • poteter vokser aktivt og modnes raskere;
 • resistens mot ulike sykdommer øker;
 • et større antall knoller legges, som et resultat av hvilket utbyttet øker;
 • rotgrønnsaker lagres lenger og uten tap av smak.

Hvordan stoffet brukes?

Fertiks gjødsel “For poteter” har enkle bruksanvisninger. Avhengig av perioden legemidlet brukes, introduseres det som følger:

 1. Under jordforberedelse. Før du planter poteter tidlig på våren, gjødsler du jorda på stedet med en hastighet på 80 g per 1 kvm. m. og grave opp, mens du fjerner ugressrøtter.gjødsel for plante
 2. Når du planter poteter. I forberedte hull, laget i en avstand på omtrent 40 cm fra hverandre med en radavstand på 70 cm, hell en liten mengde gjødsel (maks 20 g per hull). Med en spade, snu forsiktig jorden i hullet, bland det med gjødsel, og legg deretter ut knollene. Dette gjøres slik at potetene ikke kommer i direkte kontakt med granulatene..plante poteter
 3. I perioden med potetvekst. Under hilling kan potetene mates med Fertika, ved hjelp av 1 kvm. m. 30 g av stoffet. Spred gjødsel rundt buskene og bland forsiktig med jorda. Hilling bør utføres to ganger, første gang – når plantingen vokser til en høyde på 10 cm, og den andre – før radene stenger.hilling poteter

Et trekk ved introduksjonen av stoffet er innebygging av granulat i fuktig jord. I tørt vær kan det være nødvendig med ekstra vanning for å oppløse stoffet.

Erfarne gartnere bemerker at den beste effekten gis ved å gjødsle poteter med Fertika før du planter knoller eller direkte under planting, siden en slik introduksjon gir den nødvendige balansen mellom næringsstoffer.

Gjødsel til poteter – video

Previous Post
Dracaena -problemer – bladene blir gule og tørre
Next Post
Ridichea petrolieră: gunoi de grajd verde, furaj, plantă de miere