15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante poteter: når du skal begynne

Fortell meg når jeg kan plante poteter? For andre året nå har vi vært hjemsøkt av fiasko: vi kan bare ikke gjette timingen. I fjor så det ut til at de plantet to uker senere enn vanlig, men plantene var fremdeles frosset..

når skal jeg plante poteter De fleste sommerboere nærmer seg å plante poteter “ansvarlig og betydelig”: tidlig på våren kjøper de et par dusin bøtter med frømateriale og skadedyrsmedisiner. Det er ikke overraskende, fordi poteter ofte danner grunnlaget for dietten, og derfor streber gartnere med å forsyne seg av det hele året. Men hvis du kan beskytte den fremtidige høsten mot Colorado potetbille ved hjelp av “kjemi”, så er det nesten umulig å forutsi naturens luner.

Ofte er alle anstrengelser forgjeves, når du om morgenen går ut til sengene, og det er busker som er litt frossne, som fremdeles står så kraftig i går. Oftest er årsaken til et slikt bilde hastverk – hele familien har samlet seg for helgen, og la oss raskt kaste knollene i hullene til assistentene løper bort. Og jorden er fortsatt kald, og vinteren er ennå ikke helt borte og truer oss med tilbakevendende frost om natten …

For å unngå en slik skjebne og bevare den fremtidige høsten, må du vite når du kan plante poteter, fordi den, som de fleste andre hageavlinger, elsker varme og reagerer smertefullt på nattemperaturfallet.plantede poteter

Overholdelse av plantingsdatoer er et veldig viktig øyeblikk når dyrking av poteter og “feilberegning” i alle retninger ikke bare kan frata en velsmakende og næringsrik høst, men også fullstendig ødelegge plantingen:

  • hvis de plantes tidlig, vil knollene “fryse” i kald jord og bare ligge og vente på varme, men da vil de utvikle seg ekstremt motvillig og fremveksten av frøplanter vil bli forsinket;
  • hvis du planter sent, vil landet allerede være “dehydrert”, og i tørr jord uten ekstra vanning vil avlingen være liten.

I tillegg fører manglende overholdelse av plantingsdatoene for poteter ofte til utvikling av avlingssykdommer, spesielt sopp.

Landingsdatoer avhengig av værforholdspirede poteter

Generelt aksepterte anbefalinger angående tidspunktet når du kan begynne å plante knoller, er å overholde følgende regler:

  1. Jorda bør varme opp til en dybde på 10 cm til 8 grader Celsius eller mer.
  2. Om natten skal lufttemperaturen ikke synke mye, noe som betyr at frosten allerede er avsluttet.

Det er ingen enkelt dato for planting av poteter, siden varmen kommer på forskjellige tidspunkter i forskjellige regioner. Den generaliserte plantingsperioden anses å være april-mai, men samtidig er det også tillatt i de sørlige regionene å plante mars tidlig på våren, mens den i de nordlige områdene ofte skifter til begynnelsen av juni..

Påvirkning av potetsort på plantingsdatoerpotetsorter

Hver potetsort har sin egen voksende utviklingssyklus, som også bør tas i betraktning, nemlig:

  • tidlige varianter plantes først, rundt midten av april;
  • mellomsesongarter – i begynnelsen av mai;
  • sene varianter – i slutten av mai.

Folk Landing Calendarfolkekalender

Våre bestemødre, som planla åpningen av hagesesongen, brukte ikke værmeldingen, men stolte heller på fakta som allerede hadde skjedd, bekreftet av deres egen erfaring. Så, ifølge folkeskilt, er det nødvendig å plante poteter ikke før fuglens kirsebærblomster og løvetann blomstrer, noe som er helt i samsvar med virkeligheten og vitenskapelige anbefalinger, for på dette tidspunktet kommer den etterlengtede varmen. Men likevel, gå for en spade og en bøtte med poteter, sjekk været for nær fremtid for å spille det trygt.

Når og hvordan å plante poteter riktig – video

Previous Post
Dracaena -problemer – bladene blir gule og tørre
Next Post
Ridichea petrolieră: gunoi de grajd verde, furaj, plantă de miere