15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hydroponisk plante for dyrking av grønt – hvordan gjøre det selv

Kan du vennligst fortelle meg hvordan en hydroponisk plante for dyrking av grønt er laget? Jeg har drømt om dette lenge, men jeg kunne fortsatt ikke finne et ledig sete. Men i år var jeg ferdig med å isolere verandaen, og nå kan du ikke bare dyrke planter der, men til og med bo der. Hva er nødvendig for hydroponics, hvilke materialer kan den være laget av og hvordan du gjør det riktig?

hydroponisk plante for dyrking av grøntområder Friske greener året rundt er ikke lenger en drøm, men en moderne virkelighet. Dessuten er det absolutt ikke nødvendig for dette å ha et gratis stykke jord og et dyrt drivhus. En hydroponisk plante for å dyrke grønt gir deg mulighet til å få naturlige vitaminer uten unødvendig stress og uten å bruke land. Og hvis konservative fortsatt foretrekker å tinke i sengene, så har de som holder tritt med tiden lenge brukt hydroponics..

Hva er fordelene med hydroponics

fordelene med hydroponics Hydroponics er en moderne teknologi for jordløs dyrking. Plantens næringsstoffer hentes ikke fra jorden – den brukes ikke i det hele tatt med denne teknologien. Alle nødvendige elementer for utvikling av kultur er hentet fra et flytende medium. Det eneste som må tas vare på er å skape et slikt miljø ved å forberede en næringsoppløsning..

Hydroponics har mange fordeler i forhold til jordbruk:

 1. Ensartet ernæring eliminerer risikoen for mangel eller overflødig gjødsel som er nødvendig for utvikling.
 2. Ekstra fôring er ikke nødvendig – alt er allerede i løsningen, som plantene mottar konstant.
 3. Ingen ugress og skadedyr takket være vannmiljøet.
 4. Ingen behov for transplantasjoner.

Den eneste ulempen med hydroponics er kostnaden for å kjøpe utstyr og spesiell gjødsel. Men i fremtiden lønner disse kostnadene seg raskt. Og for små skalaer kan lignende installasjoner utføres hjemme..

DIY hydroponisk plante for dyrking av grøntområder

DIY hydroponicsHvis det er tilgjengelige midler, er det selvfølgelig mer praktisk å kjøpe ferdige installasjoner. De kommer demontert, men det blir ikke vanskelig å montere. Dette alternativet er egnet for de som planlegger å gjøre hydroponics i industriell skala. Hvis du bare trenger dill, løk eller persille til dine egne behov, blir det billigere å lage alt selv.

For en hydroponisk grønn hageseng trenger du:

 • en tank for et vannmiljø med lokk (ugjennomsiktig slik at vannet ikke blomstrer), med et volum på 40 liter eller mer, avhengig av antall planter;
 • plantepotter med dreneringshull som skal settes inn i denne tanken;
 • akvariumkompressor for oksygenering av næringsoppløsningen;
 • spray stein;
 • spesialkonsentrat – en blanding av gjødsel for hydroponikk;
 • plantesubstrat (kokosfibre, ekspandert leire, vermikulitt, perlit eller mineralull);
 • og helst en timer slik at selve systemet slås på og av.

Lag hull i tanklokket i henhold til diameteren på grytene og installer det på plass. Koble kompressoren til tanken via et fleksibelt rør gjennom toppen. Plasser en spraystein på tuppen av røret som går inn i tanken.

Det gjenstår bare å fylle grytene med underlaget og plante plantene og helle næringsoppløsningen i tanken. Les instruksjonene nøye og observer den nøyaktige doseringen, måle konsentratet med en sprøyte. Konsentrater basert på kaliumnitrat, magnesiumnitrat og ortofosforsyre er egnet for dyrking av grøntområder..

Hvordan samle hydroponikk hjemme fra et kloakkrør

Previous Post
Utforske orkide sykdommer og planteredningsteknikker
Next Post
Cultivarea unei roșii Picătură de miere: plantare și îngrijire adecvată