15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrking av landet fra sen rødme: effektive midler for å forebygge og ødelegge soppen

Fortell meg, hva er dyrking av landet fra sen rødme? I fjor var det ingen tomatavling: fruktene første settet, men alt råtnet. Vi har en liten grønnsakshage, jeg er redd for at denne infeksjonen ikke ville spre seg til hele stedet..

dyrking av landet fra sen rødme Sen rødme er en av de farligste sykdommene, som er veldig vanskelig å kurere hvis den allerede har dukket opp på planter. Dyrking av landet fra sen rødme er et must, det være seg åpen mark eller et drivhus. Soppen overvintrer godt i jorda, så vel som i planteavfall. En regnfull vår bidrar bare til at den sprer seg raskt. Ved en temperatur på bare et par grader Celsius begynner patogenet å utvikle seg aktivt. Phytophthora kan fullstendig frata deg høsten din, så det er bedre å utføre forebygging. Du kan gjøre det ved hjelp av folkemedisiner eller spesielle preparater..

Etter høsting er det viktig å høste og brenne toppene, noe som kan fungere som en kilde til infeksjon. I regioner med kalde vintre, hvor jordlaget der avlingen vokser, fryser, dør sporer oftest. Men hvis vinteren er varm, sovner soppen godt og overlever. Uansett er det bedre å gjennomføre forebyggende jordbehandling enn å uten hell bekjempe sykdommen som allerede er på plantene..

Dyrking av landet fra sen rødme med folkemetoder og midler

folkemedisiner mot sen rødme Siden soppens sporer kommer til liv allerede med den første vårvarmen, bør du begynne å behandle sengene så snart snøen smelter. Phytophtora liker ikke bare lave, men også for høye temperaturer, og også et surt miljø.. For å forhindre sykdomsutbrudd fungerer slike populære metoder som å vanne sengene med spesielle løsninger godt:

  1. Veldig varmt vann med tilsetning av kaliumpermanganat.
  2. Melke myse med tilsetning av jod (for en bøtte med vann – 3 dråper jod og en bøtte med myse).
  3. Nærbuljong (for en halv bøtte med nåler – en halv bøtte med vann, la det småkoke i 20 minutter).
  4. Askeinfusjon.

I begynnelsen av mai, når det allerede er varmt ute, kan du dampe jorden ved å sølle det med varmt vann og dekke det med en film. Og umiddelbart før planting, hell brønnene selv med 0,5 liter gjæret kefiroppløsning (1 liter kefir per bøtte vann).

De er flinke til å ødelegge sporer av soppen og noen grønn gjødselplanter. Etter høsting kan du så området med oljeradise, og om våren med phacelia eller hvit sennep..

Legemidler mot sen rødme

fytosporin fra sen rødmeFolkemedisiner, som å søle jord, er mer rettet mot å forebygge sykdom. Hvis sen rødme allerede har slått seg ned i hagen din, bør du foretrekke spesielle medisiner.

Mindre skadelige stoffer akkumuleres i jorda hvis du bruker biologiske produkter. I tillegg hjelper de fleste av dem også planter ved å øke immuniteten.. Fra biologiske soppdrepende midler mot sen rødme, behandles jorden med følgende midler:

  • Trichodermin;
  • Baktofit;
  • Alirin B;
  • Baikal EM-5;
  • Fitosporin.

Ved masseforurensning av området er det mer hensiktsmessig å gå til “tungt artilleri” – kjemiske preparater. Blant dem er de mest effektive mot sen rødme: Quadris, Bordeaux væske, kobbersulfat, Oxyhom.

Siderates og Fitosporin fra sen rødme – video

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor