15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når bør hagetrær dyrkes om våren?

Om høsten la de en ung hage ved sommerhuset. Fortell meg når jeg skal behandle hagetrær om våren for å beskytte dem mot skadedyr og sykdommer?

Med begynnelsen av varme dager begynner vårarbeidet for gartnere. Faktisk våkner ikke bare trær fra solstrålene, men også skadedyr som har overvintret på dem. For å bevare plantingene og forberede hagen til fruktsesongen, bør en rekke aktiviteter utføres, inkludert rengjøring av trærne og direkte behandling av dem med spesielle preparater..

Forbereder trær for sprøyting

beskjæring

Først og fremst må alle trær undersøkes nøye og kviste ut grener som har tørket eller frosset ut. Samtidig kan kroner dannes eller rettes ut. Du kan starte arbeidet fra omtrent midten av mars.

Høstløv, som ikke har råtnet over vinteren, må rakes og brennes sammen med de avskårne grenene, siden de kan inneholde skadedyrlarver.

kalkmaling

Tidlig på våren er lufttemperaturen ennå ikke stabil – solen er varm om dagen, og frost er mulig om natten. For å beskytte barken på trærne mot brannskader, bør stammene hvitkalkes med slakket kalk ved tilsetning av PVA -lim..

Før kalkingen må stammen rengjøres for død bark og lav..

Det siste forberedende trinnet vil være å grave i sirkler nær stammen. Det er lurt å gjøre dette et par dager før sprøyting av trærne..

graving

Når det gjelder når du skal behandle hagetrær om våren, kan du starte den første sprøytingen så snart lufttemperaturen varmes opp til 5 grader Celsius..

Stadier av vårbehandling av trær

sprøyting

Hagetrær må behandles 4 ganger i løpet av vårsesongen:

  1. Før knoppbrudd. Sprøyting av plantasjer for å ødelegge de gjenværende larvene som har våknet, samt patogener av sykdommer som skorpe, cytosporose, moniliose, kokkomykose, etc. Preparater: Bordeaux -blanding, jern og kobbersulfat, karbamid, Fundazol.
  2. Før blomstring (på en grønn kjegle). Det utføres for ødeleggelse av møllen og for å forhindre skorpe og flekker. Preparater: en blanding av vitriol og slaked lime, dieseloljeløsning, Keltan, Fury, Kinmiks.
  3. Under blomstring. Opparbeiding av trær mot clasteosporia, moniliose og coccomycosis. Sprøyting for å bekjempe flått og fjær. Preparater: kobbersulfat, Bordeaux -væske, anabasin, DDT, karbofos.
  4. Etter blomstring. Behandling mot soppsykdommer. Ødeleggelse av skadedyr. Forberedelser: Fury, Skvor, Fundazol, Marshal, Barrier.

Pausen mellom hver påfølgende sprøyting bør være minst to uker..

Typer fjærsprøyting avhengig av tid – video

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor