15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sykdommer av begonier, deres behandling

Jeg har en liten samling av begonier av forskjellige varianter. Jeg passer godt på ham, men nylig begynte jeg å legge merke til tørkede blader på buskene. Fortell meg hvilke sykdommer begonier har og hvordan de skal behandles?

Den vakre begonia har en ikke altfor lunefull karakter. Med forbehold om anbefalingene for omsorg for planten, vil det glede øyet med en lys grønn masse og gjentatt blomstring. På grunn av forskjellige omstendigheter skjer det imidlertid noen ganger at blomstens generelle tilstand plutselig begynner å forverres..

Utseendet på plantens blader vil bidra til å bestemme arten av sykdommen begonia og begynne den tilstrekkelige behandlingen. De vanligste begoniasykdommene inkluderer:

  • mugg;
  • grå råte;
  • vaskulær bakteriose;
  • skede.

Pulveraktig mugg

mugg

Et symptom på sykdommen er runde brune flekker på bladene med et hvitt belegg. Det berørte området utvides raskt til hele pakningsvedlegget. Årsaken til utseendet til mugg er for høy temperatur og lav luftfuktighet i rommet der potten er..

Berørt begonia bør skilles fra andre planter..

Hvis flekkene nettopp har dukket opp, sprayes bladene med Fitosporin-M eller Alirin-B. I tilfelle når starten av sykdommen savnes og alle blader er påvirket, er det nødvendig å behandle med Topaz eller Strobin.

Grå råte

grå råte

Økt fuktighet og hyppig vanning fører til gråråtesykdom. På det innledende stadiet er bladene dekket med grå flekker, klissete ved berøring. Gradvis utvides flekken og fører til råtning av bladet, så vel som selve stammen.

For å redde planten flyttes potten til et annet sted eller fuktigheten i rommet justeres. Fjern syke blader, og spray de resterende bladene med 0,1% løsning av Euparen eller Fundazole.

Vaskulær bakteriose

vaskulær bakteriose

Kantene på bladene begynner å bli gule og blir gradvis brune. Den sentrale delen av bladet forblir grønt, men karene selv blir svarte. Det er nødvendig å kutte syke blader og behandle de resterende med soppdrepende midler.

Skjold

blank

I begynnelsen ser det ut med en klissete blomstring. Over tid dannes det små brune vekster på bladene, som kan fjernes uten å skade selve bladet. En syk begonia bør behandles med et insektmiddel (Aktar).

Sykdommer som ikke reagerer på behandling

Med rettidig oppdagelse av skade kan begonia revurderes ved hjelp av spesialmedisiner. Imidlertid er det sykdommer, hvis tilstedeværelse gjør begonier til en dødelig diagnose:

  1. Ringpunkt. Det overføres av skadedyr og er preget av utseendet på gule flekker og døde områder på bladene.ringpunkt
  2. Bakteriell spotting. På baksiden av bladet vises vannete små flekker, som mørkner over tid og fullstendig påvirker hele blomsten, inkludert blomsterstandene.bakteriell flekk
  3. Bladnematode. Kanten av bladet blekner først, beholder sin grønne farge, og tørker deretter gradvis ut. Et helt tørt blad er dekket med brune flekker. Sykdommen overføres til blomsten gjennom jorda som følge av lav temperatur og høy luftfuktighet..bladnematode

I disse tilfellene må begonia ødelegges umiddelbart slik at sykdommen ikke overføres til andre planter..

Forberedelser mot plantesykdommer – video

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor