15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det er nyttig for hver birøkter å vite – er det mulig å mate biene med gammel honning

Fortell meg, er det mulig å mate biene med gammel honning? Jeg arvet et lite bigård fra bestefaren min. Det var synd å selge, jeg bestemte meg for å prøve det selv. Her om dagen så jeg inn i elveblestene og så mange tomme bikaker. Jeg hørte at fôring med sukkersirup ikke er veldig bra, da vil ikke honningen være av høy kvalitet. Og vi har fjorårets produkter hjemme, imidlertid, kandiserte. Er det mulig å bruke det til fôring og hvordan du gjør det riktig, fordi honning er veldig tykk?

er det mulig å mate biene med gammel honning Mengden honning som tas fra bigården avhenger direkte av bifamilienes helse, og for dette må de ha matforsyninger. Om sommeren, i blomstringstiden, har bier ingen problemer med å skaffe mat, mens de om vinteren og tidlig på våren lever av det de klarte å samle i elveblestene. Derfor vil hjelp fra en birøkter være veldig nyttig, men nybegynnere kan ha et spørsmål om det er mulig å mate biene med gammel honning. Hvis vi snakker om høstfôring, er biavlsprodukter på dette tidspunktet fortsatt ganske ferske, med en viskøs flytende tekstur. Til vinter og vår har honning tid til å tykne og krystallisere godt. Og noen ganger har gården veldig gammel honning, som allerede er flere år gammel. Vil det skade bier og er det egnet for fôring?

Kan bier mates med gammel honning?

fôring av bier Det er en oppfatning at jo lengre biavlsprodukter lagres, jo mer næringsstoffer samler det seg. Et slikt “erfaren” produkt er veldig populært blant noen gourmeter, som til og med ser spesielt etter det og kjøper det. Derfor er det feil å si at gammel honning ikke er egnet for bier. Det er bedre å gi dem en så naturlig toppdressing enn å tilberede sukkersirup, noe som kan endre smaken på fremtidige produkter..

Til fôring kan du bruke både honning lagret i glass og uforseglede rester igjen i bikubene..

Hvordan mate biene dine med honning

hvordan mate bier med gammel honningFor hver ramme med bier trenger du minst 1 kg fôr – honning. Hvis det ikke er nok av det i elveblestene, legger livmoren færre egg, oppdrett av yngel stopper. I tillegg fungerer rammer med honning også som varmestabilisatorer under vårens frost. Derfor er fôring en viktig del av birøkt..

Det er to måter å mate familien med honning på våren eller høsten:

  1. Åpne rammer med honning igjen fra i fjor blir tatt ut av bikubene og hengt i en avstand på 10-15 m fra bigården. For at biene skal velge kammene helt, sprayes de med vann. Om natten fjernes rammene.
  2. Skånsom – honningkaker er installert bak et skillebrett øverst i saken. Det er lurt å ta rammer fra andres bigård slik at honningen sprer seg bedre. Hvis de inneholder en forseglet honningkake, åpnes de på forhånd..

Det er bedre å mate honningen som er igjen i glassene om vinteren, om nødvendig. For å gjøre dette, plasseres den i en pose der det lages små hull. I selve bikuben er lameller installert på toppen, hvorpå en pose med honning er plassert. Med slik vinterfôring kan honning ikke fuktes slik at den ikke gjærer.

Hvordan mate krystallisert honning til bier om høsten

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă