15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Du kan ikke nøle et minutt – geitens tyggegummi forsvant, hva du skal gjøre for å redde dyret fra døden

Trenger hjelp og råd: geitens tyggegummi forsvant, hva skal jeg gjøre for å raskt få dyret til å bli normalt igjen? Spiser dårlig, ble sløv, merket til og med at magen var hoven på den ene siden. Jeg forstår ikke på noen måte hva som skjedde, vi mater med korn, vi gir grønnsaker, epler fra hagen vår. Er det noen kur mot dette, eller hvordan kan du ellers hjelpe?

bukken har mistet tyggegummi hva de skal gjøre Som alle drøvtyggere tygger geiter maten to ganger, knuser den først og gjærer den i en del av fordøyelsessystemet som vommen. Han må være i bevegelse hele tiden, og hvis aret har sluttet å krympe, stopper hele fordøyelsesprosessen. Derfor bør du nøye overvåke belastningene dine, og hvis en geit har mistet tyggegummi, hva du skal gjøre for å avgjøre umiddelbart og umiddelbart.

Hvorfor tyggegummi kan forsvinne

strukturen i magen til drøvtyggere Magen til en geit består av fire seksjoner: vommen, mesh, omasum og abomasum. Den viktigste funksjonen utføres av arret. Den inneholder hoveddelen av maten, som gnides jevnt som følge av arrkontraksjoner. Ved hjelp av masken returneres den knuste maten i små porsjoner tilbake til vommen for å tygge på nytt. Etter det faller en mer flytende konsistens gjennom et lite spor inn i boken. Der vandrer hun og begynner å bryte ned og absorbere næringsstoffer. Restene havner i den siste delen – abomasum, der de behandles med magesaft. Og først da beveger de seg til tarmene.

Situasjonen når tannkjøttet forsvinner har sin egen veterinærterminologi og betegner en sykdom – tympanisk arr. Uten behandling dør et slikt dyr. I tillegg er det nødvendig å iverksette hastetiltak, fordi mat som ikke har blitt behandlet til slutt begynner å råtne. Kroppen er forgiftet av forrådnende bakterier og er dødelig av rus.

Stopp av arret eller forsvinningen av tannkjøttet skjer hovedsakelig om vinteren. Geiter får da mer næringsrik og magetung mat – korn, fôrblanding. Og også vassen mat i form av grønnsaker. Magen kan kanskje ikke takle et slikt volum av mat, i tillegg fortynnet med et høyt innhold av saftige komponenter som fremkaller gjæring. Om våren stopper vomma på grunn av en skarp overgang fra tørr til fersk mat (høy er et grønt gress, spesielt belgfrukter).

Symptomer på tympanisk arr

symptomer på tympanisk arrI en frisk geit krymper arret opptil 15 ganger i minuttet. Hvis fordøyelsesprosessene stopper, reduseres sammentrekningene til to eller forsvinner helt..

Dette kan sees selv på dyrets utseende:

  • magen øker på grunn av akkumulering av gass;
  • tap av Appetit;
  • bukken er rastløs, ser stadig tilbake på magen;
  • beveger seg litt;
  • pust og avføring.

Når tilstanden forverres, begynner dyret å hoste, stønne, stikker ut tungen, sikling renner ut av munnen. Lemmene blir kalde, og slimhinnene blir blå. Arrbrudd, hjertesvikt eller kvelning oppstår uten hjelp.

Geitens tannkjøtt forsvant – hva skal jeg gjøre

mangler tyggegummi hva du skal gjøre massasjeHandlinger for å redde dyret bør ha følgende rekkefølge:

  1. Slipp ut gasser. Det enkleste er å plassere bukken oppreist på bakbeina. Mat i vommen vil synke og åpne den øvre delen av spiserøret for at gass skal slippe ut. Du kan også massere arret, og også skylle det eller sette inn en sonde.
  2. Start magen. Følgende medisiner vil bidra til å aktivere motorfunksjonen og gjenoppta raping og tygge: Menthol, Creolin, Tympanol, Sicaden. Hvis ingen av de ovennevnte er hjemme, vil den “menneskelige” Espumisan gjøre det. Medisiner fortynnes med vann og helles fra en flaske i dyrets munn.

I alvorlige tilfeller, hvis det ikke er noen reaksjon, blir aret punktert for å frigjøre gasser. Men for dette er det bedre å involvere en spesialist. Etter at geita føles bedre og tannkjøttet dukker opp igjen, blir hun holdt på en diett i en uke, unntatt kornblandinger. De blir matet med tørr plantemat (tørket kost, høy, grener) og drikke.

Hvordan fjerne oppblåsthet og returnere tyggegummi til en geit ved hjelp av folkemetoder

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă