15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Må zephyranthes reddes – hvorfor blir de oppstartede bladene gule?

Du spør: “Fortell meg hvorfor bladene på oppstarten blir gule, og er det ikke farlig for planten? Jeg har allerede et helt blomsterbed i en gryte, sannsynligvis mer enn et dusin løker. En gang tok jeg en fra min mor, men nå har de vokst. Jeg har ikke transplantert enda, for det var ingen problemer, og zephyranthene blomstret i minnelighet og prakt. Men nå, i et par måneder, begynte jeg å legge merke til at de nedre bladene blir myke og slappe. Deretter blir de gule og generelt tørre. Kan dette skyldes at det ikke er nok plass til pærene eller hva er problemet? Det er ikke vanskelig for meg å sette meg ned, men jeg er redd for at de ikke vil forsvinne i det hele tatt. “

hvorfor de oppstartede bladene blir gule

Vi svarer: I går flauntet bare en haug med lange smale blader i en gryte, og et døgn senere flagret delikate blomster blant dem. For et så raskt utseende kalles milde zephyranthes “oppstart”. Og selv om det generelt er veldig upretensiøst, men noen ganger oppstår spørsmålet hvorfor bladene på oppstarten blir gule. En sunn busk har lange, lineære bladplater med en mørk grønn farge og “stikker ut”. Hvis det plutselig skjedde noe med blomsten, mister bladene turgoren og blir gule. Oftest er dette ikke en kontinuerlig gulning, men enkeltprøver. Når de blir gule og tørker ut, viker de for nye. Hva som forårsaket dette fenomenet, er det farlig for planten og hva de skal gjøre hvis alt løvet på blomsten er blitt gult?

Hvorfor blir oppstartsblader gule

gulfarging av marshmallowblader under hviletid

Naturlig gulning av zephyranthes kan bare være i ett tilfelle – når den har en sovende periode. Rikelig blomstring tar mange næringsstoffer fra planten. For å gjenopprette balansen og legge knoppene igjen neste år, må blomsten hvile. Derfor, hvis bladene til oppkomlingen begynte å bli gule om høsten, ikke bekymre deg, han går på en årlig “ferie”. Bedre hjelp og skape alle forholdene for et komfortabelt opphold. Dette er minimal vanning og oppbevaring på et kjølig sted..

I hvileperioden kan zephyranthes til og med kaste løvet helt, dette er normalt. Bare kutt av de tørkede bladene. Han hviler i omtrent tre måneder. Og når unge piler begynner å dukke opp fra uttaket, ikke glem å sette potten tilbake til et varmt og godt opplyst sted..

Ikke relatert til hvile, gulfarging av løvet ved oppstarten kan provoseres av feil i omsorgen. Oftest skjer dette hvis blomsten:

  • lite lys;
  • for varmt (spesielt hvis luften er tørr);
  • mye fuktighet (eller omvendt);
  • for romslig.

Hva skal jeg gjøre med gulnende marshmallows

hva skal jeg gjøre hvis zephyranthes blir gule

Hvis de gule bladene ikke er forbundet med en sovende periode, må enten betingelsene for forvaring eller omsorg snarest korrigeres. Siden oppstarten elsker god belysning, bør du ikke sette den på den nordlige vinduskarmen. Det beste valget er de østlige vinduene, om vinteren kan du også bruke de sørlige. Men om sommeren bør du ikke gjøre dette – planten tåler solen, men den vil falme raskere.

Om sommeren anbefales det generelt å plante eller sette oppstartspotter i hagen..

Ikke hopp over vanning, av dette visner bladene og blir gule. Jorden skal være litt fuktig, men ikke helles i sumpen. Fra overflødig fuktighet vil verre problemer begynne – råtning av pærene. Og da kan du ikke klare deg uten presserende transplantasjon og behandling med soppdrepende midler (Fitosporin, Glyokladin). Hvis skadedyr har startet, bruk insektmidler (Aktellik. Fitoverm).

Zephyranthes tåler kjølig bedre, og blir gul ved temperaturer over pluss 25 ° C. Derfor bør den plasseres på et kjøligere sted. Men tørr vinter om vinteren påvirker også plantens trivsel. Fjern gryten fra varmeenhetene, spray oftere, så blir den ikke gul.

Og den siste nyansen – oppstarten liker ikke for store potter, små løk er mer behagelige i boller. Og et selskap, opptil ti ting.

Gult løvverk i Zephyranthes

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă