15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fortell meg, hva skal være jorda for plenen?

Endelig har familien vår sluttet seg til kaste av sommerboere. I år kjøpte vi en tomt med et hus, vi forbedrer det. Vi bestemte oss for å så gressplen foran huset for bekvemmelighet og skjønnhet. Her er bare jorda til plenen, hva som skal være, og vi vet ikke. Hjelp råd.

Når du har bestemt deg for å så plenen din, er det mange spørsmål foran deg. Først må du forberede området for såing, fjerne alt rusk, røtter og stubber. Bestem hva slags jord for plenen vil være, hva topp dressing skal være. Deretter organiserer du komprimeringen av det øvre jordlaget. Alle disse forberedende trinnene må bestås både for såing av gress og for å arrangere en rullplen. La oss vurdere alle operasjoner mer detaljert.

Selvopparbeidelse av en tomt for en plen

Hvis du dyrker et område som ikke tidligere har blitt raffinert, må du møte noen vanskeligheter. Til å begynne med må du fjerne alt rusk helt fra territoriet: steiner, grener, byggeavfall og så videre. Sporene må også fjernes helt, siden alt dette kan forhindre videre behandling av nettstedet..

Stubber og gamle røtter bør rives opp med rot. Befri også området for gjengroing og rusk fra plantinger, vær spesielt oppmerksom på ugressbekjempelse slik at de ikke spirer på plenen. Noen gartnere anbefaler å fjerne matjord for å sikre at plenen din er fri for ugress. Kampen mot ugress kan også utføres ved hjelp av ugressmidler, som vil utrydde alle unødvendige planter og trenge inn i stilkene og røttene. Den eneste ulempen er at det ikke vil være mulig å så plenen tidligere enn om seks uker. All denne tiden vil det være nødvendig å ødelegge de nye plantene..

plenjord

Graver jord under plenen

Ytterligere handlinger for å forberede jorda er å grave jorden. Når du bruker jord av høy kvalitet, er det nødvendig å grave opp området til en dybde på ikke mer enn en bajonett av en spade, sørg for å bryte opp jordstykker. Tilsett gjødsel eller kompost i jorden under prosessen.

Hvis nettstedet ikke har vært utsatt for behandling på lang tid, er det nødvendig med en grundigere graving:

  • Del området for plenen i mindre tomter, som hver fjerner det øverste jordlaget og legg det til side;
  • Behandle det nederste laget av jorden med en høygaffel;
  • Fjern laget fra det andre plottet og fyll det første med det;
  • Gjenta med den første delen.

Ikke glem å bryte opp klumpene. Tilsett gjødsel, gjødsel eller kompost. Hvis det er et område med høyt leireinnhold på nettstedet ditt, kan du bruke drenering for å forbedre kvaliteten. I form av drenering er pukk eller grus egnet, som legges på det nedre laget av jorden under graving..

Jevning av jorda i området

Etter å ha gravd nettstedet, gå over det med en rive. Undersøk området for å se om det er nivå nok. Hvis du finner bakker, flytt deretter bakken fra dem til lavlandet, og nivåer dermed bakkenivået.

Pass på at det nederste jordlaget ikke blandes med det øverste. For mer korrekt arbeid med utjevning av bakken, utfør dem på det nedre laget av jorden. For å gjøre dette, fjern det øverste, fruktbare laget og nivåer jorden, og fyll deretter det øverste laget tilbake. Det fruktbare laget bør være omtrent tjue centimeter, denne tykkelsen kan oppnås ved å blande tilgjengelig land med kjøpt land, noe som vil gi bedre næring til plengresset.

Den siste fasen av forberedelsen

Etter jevning av bakken, komprimere den selv i små trinn eller med en rulle. Dette gjøres for at jorden ikke skal synke ujevnt etter regnet. Etter den første tampingen raker du området og tamper igjen.

Etter alle manipulasjonene får du et ideelt område for plen..

Video: klargjøre bakken for plenen

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China