15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvor lenge varer en flerårig plen som ikke krever klipping?

Hva slags torv er tilgjengelig, og hvor mange år varer en flerårig plen som ikke krever klipping? Hvordan utstyre landskapet i et forstadsområde for å minimere økonomiske kostnader og tid til å ta vare på det grønne dekket?

plen uten klipping Til dags dato har spesialister utviklet flere typer plener som ikke krever spesiell pleie og klipping. Nylig får de mer og mer popularitet blant innbyggerne i landlige hus. Dette skyldes det faktum at med minimalt vedlikehold er den garanterte levetiden til en slik grønn plen i gjennomsnitt fra 5 til 7 år..

Obligatoriske betingelser for å plante en plen

For at de grønne områdene på plenen skal glede øyet i lang tid, er det nødvendig å velge riktige villblomster og urter. Det er umulig å gjøre her uten hjelp av fagfolk som nøye studerer de øvre lagene av jorda på hageplottet, bestemmer prosentandelen av fuktighetsinnholdet og tilstedeværelsen av ugress på den. Hvis begge indikatorene er store nok, velges planter for planting som er i stand til å undertrykke ugressskudd i vekstperioden.

I tillegg skal gressorter ikke være utsatt for tråkking, stige raskt etter regn eller hagl, og komme seg etter plutselige skallete flekker. For ikke å tenke på hvor mange år en langvarig plen som ikke krever klipping vil vare, inkluderer eksperter upretensiøse varianter av blomster og gress som formerer seg ved selvsåing i blandingen.

Varianter av flerårige plener som ikke krever klipping

Det finnes flere varianter av grønne plener som ikke krever nøye og regelmessig vedlikehold. Her er noen av dem:

  1. Maurisk plen. Blandingen inkluderer planter og blomster som er fullt tilpasset klimaet i Sentral -Russland. Delphiniums, valmuer, krysantemum, kamille, kornblomster, ringblomster og kinesiske nelliker vokser på slike plener. Denne flerfargen ser flott ut på bakgrunn av korngress – svingel og bøyd gress. For å plante en mauretansk plen brukes omtrent 30 typer frø av vakre, men upretensiøse blomster og planter. Plenen plantes tidlig på våren, gresset kuttes ikke, men de vannes regelmessig ved lufting.
  2. Kløverplen. En rik og velduftende grønn eng med en raskt voksende underdimensjonert kløver. Å arrangere et forstadsområde på denne måten vil ikke bare være vakkert, men også nyttig – kløver er en av få typer feltgress som beriker jorda med nitrogen. Clover plenvedlikehold innebærer regelmessig vanning og klipping av gresset en gang i året – tidlig på våren.

Alle gress og blomster som er inkludert i den flerårige plenblandingen er ville feltplanter. De har en fantastisk evne til å gjenopprette det neste året, multipliserer med frø som kastes etter blomstring. Hvis du planter flere frøplanter i plenen en gang i året og jevnlig fukter jorden, kan en grønn plen som ikke krever klipping vare opptil 5-7 år.

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China