15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høsttid i hagen: gjødsling av druer og rips

Jeg har en ung frukthage og en liten vingård, som ikke har gitt en veldig sjenerøs høst denne sesongen. Sannsynligvis skyldes dette det faktum at vi på våren ikke virkelig unnet dem med topp dressing. Nå bestemte vi oss for å gjøre opp for tapt tid. Fortell meg hvilket kompleks av høstgjødsel som kan brukes om høsten til druer og rips?

rips om høsten For alle hagebruk er høsten en avgjørende periode. På dette tidspunktet forbereder de seg på den kommende overvintringen og får styrke før neste sesong. Avlinger som druer og rips er intet unntak – høstpåføring av gjødsel vil hjelpe dem til å overvintre vellykket og uten tap, og vil også supplere tilførselen av næringsstoffer brukt på dannelse og modning av avlingen..

Hvilke druer trenger om høsten?

gjødsling av druer om høsten

Vinbusker på slutten av vekstsesongen trenger organisk fôring. I begynnelsen av september legger du til gjødsel, kompost eller aske i stammesirkelen, og går omtrent 50 cm tilbake fra stammen. Grav den og dyp gjødsel med minst en halv meter. Toppdressing bør gjøres når bakken er våt.

Gjødsling av unge druebusker med gjødsel, hvis den ble lagt under planting, kan utføres tidligst tre år senere.

I tillegg, i slutten av september, er det nødvendig å gjødsle druene med et mineralsk kompleks av næringsstoffer, bestående av:

  • 20 g superfosfat;
  • 1 g kaliumjod;
  • samme mengde borsyre;
  • 10 g kaliumsalt;
  • sink og mangansulfat – 2 g hver.

En slik sammensetning vil bidra til legging av den fremtidige høsten og vil hjelpe druene med å overleve vinteren. Den må legges i grøfter som tidligere er laget i sirkelen nær stammen.

Etter befruktning, mulch plantingen med humus eller gress.

Hvilke rips trenger om høsten?

solbær

Gjødsling av rips bør startes etter at frukten er avsluttet. På dette tidspunktet bør nitrogengjødsel og superfosfat veksles..

Med ankomsten av september må preparater som inneholder nitrogen utelukkes, ellers vil buskene fortsette å vokse skudd og vil ikke få tid til å bli sterkere før frost.

Det er bedre å erstatte dem med organisk materiale, for eksempel fugleskitt, og legge til 800 g per 1 kvm. m., eller vanne busken med en løsning tilberedt i et forhold på 1:15. I slutten av september kan rips mates med mineralgjødsel ved å tilsette kaliumsulfat (15 g) og superfosfat (30 g) og under hver busk.

Og til slutt, i november, tilsett humus under ripsene og grav opp bakken under busken. Til våren vil han få tid til å brytes ned, og med begynnelsen av vekstsesongen vil han begynne å aktivt gi næring til planten..

Høstfôring av rips uten kjemi – video

Previous Post
Gulrotjuice er bra for helsen din, men det kan være skadelig
Next Post
Coacăz roșu – plantare și îngrijire