15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høsthagearbeid med bringebær i september

Vi kjøpte en sommerhytte om høsten. Vi arvet et godt bringebær fra de tidligere eierne, men jeg har ingen erfaring med å ta vare på bringebær. Fortell meg hva høsthagen du skal gjøre i september med bringebær for å forberede den til vinteren?

Med høstens ankomst slutter ikke arbeidet i hagen. September er tiden for å ta hensyn til bringebær for å forberede buskene for vinterhvile. For dette vil det søte bæret for neste sesong takke deg med en rik høst..

bringebær høst

Beskjæring av bringebær

Høstarbeid i bringebær begynner med beskjæring av tidlige bærsorter, og sene bringebær er best igjen i oktober. For at beskjæring bare er gunstig for plantene og ikke fører til redusert avling i neste sesong, blir følgende anbefalinger observert når den utføres:

 • fjern fjorårets og tynne unge skudd helt som har båret frukt, samt tørre, tynne og syke planter, mens du brenner sistnevnte for å forhindre sykdommer;
 • la ikke mer enn 10 sterke unge skudd på en busk, hvis de er for høye, forkort;
 • i svarte bringebærvarianter, forkort også sidestenglene til 50 cm;
 • skuddene som er igjen for overvintring må være fullstendig renset for blader;
 • tynne ut hele bringebæret og la en avstand på 60 cm være mellom buskene (det er bedre å grave ut ung vekst rundt busken).

beskjæring av bringebær høst

Jordbearbeiding

Om høsten krever jorda i bringebær spesielt oppmerksomhet..

Den brukte mulken (spesielt halm) må samles opp og helst brennes slik at små skadedyr som mus ikke vokser i disse lagene..

Deretter graver du opp området med bringebær. Dyrkingens dybde i radene bør ikke overstige 10 cm, og mellom dem – 20 cm, ellers er det fare for å skade buskens rotsystem. Les: bringebær remontant omsorg og dyrking + video.

Høstfôring av bringebær

bringebær gjødsel

Samtidig med graving befruktes bringebær for å velge mellom:

 1. Fuglespill. Den mest passende gjødsel for bringebær er kyllingfett, som kan påføres bringebærmarken umiddelbart etter høsting..
 2. Gjødsel – ved påføring per 1 kvm. stedet brukes opp til 6 kg. Hvis fersk gjødsel tilsettes som gjødsel, vil den blandes med bakken når den graver, og vil fortsatt tjene godt til oppvarming av bringebærrotsystemet om vinteren.
 3. Tilberedt kompost fra blader igjen etter luke og avføring.
 4. Torv. Fordelen med torv er dens evne til å forbedre jordens struktur, noe som har en positiv effekt på mengden av den høstede avlingen..
 5. Sideratami. Sådd i begynnelsen av sommeren i gangen av bringebær, blå lupin eller sennep graves opp om høsten og til våren vil de mate jorden godt.
 6. Organisk gjødsel – ikke mer enn en gang hvert annet til tre år.
 7. Mineralgjødsel. De påføres enten samtidig med organisk gjødsel, eller vekslende etter ett år..

Når det gjelder nitrogengjødsel, vil bringebær fortsette å vokse i stedet for å hvile, noe som vil føre til at busker dør om vinteren. Derfor er det bedre å mate planter med denne typen gjødsel om våren..

Snø- og frostsikring

bringebærstrikk for vinteren

For å forhindre at bringebærbusker lider av snø og frost om vinteren, bør de bøyes ned. For å gjøre dette, bind de resterende skuddene i bunter, bøy godt til bakken (30-40 centimeter) og fest med en ledning brettet i en seler.

De vanligste feilene på dette stadiet av arbeid er når stilkene bare er bundet i bunter og blir stående eller litt bøyd til bakken.

I begge tilfeller vil dette føre til at busken som er dekket av snø, vil fryse.

Hvordan ta vare på bringebær om høsten se videoen

Previous Post
Gulrotjuice er bra for helsen din, men det kan være skadelig
Next Post
Coacăz roșu – plantare și îngrijire