15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den mest vinterharde bringebær senatoren – hvilke bær vil glede variasjonen

Du spør: “Hvor stor vil senators bringebær være og hvor godt holder de bærens form i emnene? Jeg har et gammelt bringebær, det bærer frukt sjenerøst, men høsten kan bare brukes til syltetøy. Når de er frosset, smuldrer bærene, selv om de er veldig søte. Jeg leter spesifikt etter en variant slik at den er både stor og fruktbar, men viktigst av alt – med tette bær. Vår nabo godtar en ordre på høstsalget av senators unger, vil det passe til mine “krav”? “

bringebær senator

Vi svarer: Når du dyrker bringebær, møter de fleste gartnere problemer som skjøre piggskudd og små bær. Men Raspberry Senator vil ødelegge ideen din om denne kulturen. Ikke bare tilhører den en av de største fruktsorter, den har også høy frostbestandighet. Den kan dyrkes uten ly i nesten alle klimaer. Og fraværet av torner på grenene gjør det enkelt å høste og ta vare på bringebæret. Og lar deg redde hendene fra ubehagelige riper.

Bringebær Senator – karakteristiske trekk ved sorten

bringebær sort senator og dens forfatter

Senator er en av de beste innenlandske variantene av storfrukte bringebær med høy utholdenhet. Buskene vokser ganske høye, opp til 1,8 m, men de opprettede skuddene til planten er veldig sterke. De tåler lett belastningen av avlingen, noe som unngår det ekstra bryet med å bygge en espalier. Senator gir rotskudd i store mengder, så det vil ikke være noen problemer med reproduksjon av favorittsorten din.

Et karakteristisk trekk ved sorten er fravær av torner. Disse plantene er enkle å ta vare på..

Bringebær Senator blir sjelden syk, og har også høy vinterhardhet. Buskene tåler frost ned til minus 35 ° C uten problemer. Du kan vokse sorten i alle regioner, selv på de nordlige breddegrader..

Smak og gi

bringebær senator

Senator-sorten tilhører de vanlige, ikke-remontante, middels modne varianter. Men takket være den lange fruktperioden kan du høste fra juli til høsten. Og det er noe å hente, for hver busk med god omsorg gir nesten 5 kg bringebær per sesong.

Bærene i seg selv er veldig store, veier minst 10 g, ofte til og med 15 g hver. Formen er konisk, drupes er godt festet til hverandre, på grunn av hvilken bær holder formen godt. Og ikke bare ved frysing, men også når den lagres fersk. Og selv om du ikke har tid til å fjerne hele den modne avlingen, smuldrer bringebærene ikke og henger på grenene. Smaken hennes er søt og sur, duften er veldig rik, fargen er nærmere rød, med en liten oransje fargetone..

Hva skiller Senator fra andre bringebærvarianter – fordeler og ulemper

bringebær senator fordeler og ulemper med sorten

Blant storfrukte bringebær vinner Senator-sorten på grunn av følgende fordeler:

  • høy produktivitet;
  • mangel på torner på skuddene;
  • immunitet mot mange kultursykdommer;
  • tette bær som tåler transport og frysing godt;
  • ikke behov for et strømpebånd (sterke grener bryter ikke seg selv);
  • vinterhardhet.

Når det gjelder ulempene, er det ikke alle gartnere som liker at buskene gir mye vekst. Og til tross for sin hardførhet, er sorten veldig krevende når det gjelder fuktighet. Hvis det ikke er nok, blir bærene mindre eller stilkene dobles..

Hvordan dyrke bringebær for gode høster

Previous Post
Gulrotjuice er bra for helsen din, men det kan være skadelig
Next Post
Coacăz roșu – plantare și îngrijire