15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Magnesiumgjødsel for tomater, agurker og poteter

Hjelp meg med å redde hagen min – bladene på tomatene snurrer, og potetene med agurker har blitt gule. Naboen sier at dette fenomenet kommer av mangel på magnesium. Fortell meg hvilken magnesiumgjødsel for tomater, agurker og poteter som kan brukes til fôring?

tomater og agurker I moderne hagearbeid kan du ganske enkelt ikke klare deg uten magnesiumgjødsel. De har ikke bare en positiv effekt på den generelle utviklingen av avlinger, takket være at de vokser raskere og mer aktivt tilegner seg visse mikroelementer, men er også nøkkelen til en høykvalitets og rettidig høst. Det er magnesium som er ansvarlig for akkumulering i eggstokkene og blader av oljer, fett og andre stoffer som akselererer modning av frukt. I tillegg bidrar magnesiumgjødsel til akkumulering av sukker og stivelse i frukt, noe som er spesielt viktig når det dyrkes poteter, agurker og tomater. Med rettidig fôring vokser rotavlingene store, tomater – søte og agurker – saftige.

En av fordelene med å bruke magnesiumgjødsel er fullstendig eliminering av overdosering av magnesium. Selv med overdreven påføring, assimilerer plantene bare den nødvendige mengden av sporelementet, og overskuddet forblir i bakken, på grunn av hvilke gode avlinger opprettholdes i flere sesonger..

Les også artikkelen om emnet: bruk av ureagjødsel i hagen skade eller fordel!

Noen av de vanligste og mest brukte magnesiumgjødselene inkluderer:

  • magnesiumsulfat;
  • kalimagnesia (kalimag);
  • magnesiumnitrat (magnesiumnitrat).

Magnesiumsulfat

magnesiumsulfat

Preparatet inneholder omtrent 17% magnesium og 13% svovel. For å plante poteter for å vokse raskere, anbefales det å bruke magnesiumsulfat eller magnesiumsulfat som toppdressing med direkte påføring av opptil 20 g av stoffet per 1 kvm. m. tomt for vårgraving. Som tilleggsernæring i fasen med aktiv vekst, er det nødvendig å vanne buskene med en løsning to ganger i måneden (35 g magnesiumsulfat per bøtte vann). Hvis det oppdages tegn på akutt magnesiummangel, spray potetene på bladet (for 10 liter vann, 20 g av preparatet).

På stedet for tomater og agurker for graving er det nok å legge til 10 g magnesiumsulfat per 1 kvm. m. For vanning, bruk en løsning på 30 g av stoffet per bøtte med vann, og for sprøyting, gjør konsentrasjonen halvparten så mye.

Etter direkte påføring av magnesiumsulfat på tørr jord, må det vannes i løpet av de neste to dagene for at stoffet skal begynne å virke.

Kalimagnesia

kalimag

Inneholder 10% magnesium, kalium og svovel. Når du planter poteter, legg 1 ts i hvert hull. legemiddel. Grav opp tomten for tomater og agurker om våren før du planter avlinger med introduksjon av 10 g kaliummagnesium per 1 kvm. m.For bladforbindelser, oppløs 20 g av stoffet i en bøtte med vann.

Magnesiumnitrat

magnesiumnitrat

Inneholder opptil 16% magnesium og nitrogen i nitratform. Det anbefales å bruke for rot (10 g per 10 l vann) og bladdressing (20 g per 10 l vann) gjennom hele vekstsesongen. Et intervall på 2 uker bør opprettholdes mellom bandasjer..

Magnesiumdressing for agurker – video

Previous Post
Gulrotjuice er bra for helsen din, men det kan være skadelig
Next Post
Coacăz roșu – plantare și îngrijire