15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke agurker i et drivhus: kort om planting og omsorg

Fortell oss hvordan du dyrker agurker i et drivhus? I år er vi endelig ferdig med å utstyre den, og nå skal vi ha våre egne første grønnsaker. Kanskje det også vil være noe igjen for salg. Vi planlegger å plante agurker først. Jeg vil gjøre alt riktig. Og et annet spørsmål: du kan så frø i et drivhus, eller først må du dyrke frøplanter?

hvordan dyrke agurker i et drivhus Drivhuset for gartneren er den første assistenten, spesielt tidlig på våren. Når sesongen for grønnsaker ennå ikke har kommet, er det så hyggelig å knase hjemmelagde naturlige agurker. Og du kan også plante frøplanter av tomater, paprika, aubergine og andre avlinger der. I dag snakker vi imidlertid ikke om det, men om hvordan man dyrker agurker i et drivhus. Det er ikke nok bare å plante dem, du må skape passende forhold for plantene og ta godt vare på dem. Men la oss snakke om alt i orden..

Klargjøring av drivhuset

klargjøring av senger Hva som skal være et drivhus og hvordan vi lager det, skal vi snakke en annen gang. Et like viktig tema er drivhusjord. For at agurker aktivt skal vokse og sette frukt, trenger de næringsrik jord. Og for at de ikke skal bli syke, er det også viktig å klargjøre sengene ordentlig før du planter..

Grønnsaker kan ikke plantes på vanlig jord som har ligget under drivhuset. Et jordlag på opptil 20 cm dypt må fjernes. Fyll heller sengene med en fruktbar jordblanding, bestående av følgende komponenter:

  • torv og humus – i like store deler;
  • kaliumsulfat – 0,5 kg;
  • superfosfat – 0,5 kg;
  • saltpeter – 0,1 kg;
  • torv – ikke mer enn 1/3 av totalmassen.

For desinfeksjon før planting, bør sengene søles med kaliumpermanganat. Fjorårets senger graves opp med tilsetning av organisk materiale og mineralgjødsel som er oppført ovenfor.

Erfarne gartnere anbefaler hvert 5. år å erstatte jorda i drivhuset med frisk.

Hvordan dyrke agurker i et drivhus: plante frø

agurker i drivhusetI drivhuset kan du plante både frø og ferdige agurkfrøplanter vokst på vinduskarmen. På samme tid er sådatoen forskjellig:

  • frø blir sådd i 2 stykker per hull i slutten av mars (i sør) eller i midten av april;
  • voksne frøplanter transplanteres inn i et drivhus i slutten av april (i sør) eller i mai.

Når du planter, må du huske på at agurkbusker trenger plass. La det være minst 30 cm mellom plantene, og minst 80 cm mellom radene.

Ta vare på agurker i drivhuset

sprøytingFor at agurker skal utvikle seg raskt, må høy luftfuktighet opprettholdes i drivhuset, og ikke glemme å ventilere den. I løpet av dagen bør temperaturen ikke være høyere enn 28 grader Celsius, og om natten – ikke lavere enn 15 grader. Vann det med varmt vann ved roten. Unge frøplanter sprøytes i tillegg. Hver annen uke blir plantingen matet med organisk materiale eller et mineralkompleks. I løpet av sesongen trenger du 5 dressinger. Garter vinstokker på et nett eller på en espalier vil hjelpe til med å lette omsorg og høsting..

Du kan få en god høst ved å forme agurker til en stilk. For å gjøre dette, plukk ut trinnsonene helt i de første 3-4 nodene. I de neste fire, la en eggstokk og et blad om gangen, i den voksende bak det – 2 frukter og 2 blader, og så videre trinnvis. Når busken vokser til taket i drivhuset, klemmer du toppen. Fruktene høstes når de modnes, slik at de ikke kan bli værende på busken og hente mat fra den.

Video om å dyrke agurker i et drivhus

Previous Post
Om nettstedet
Next Post
Îngrășăminte cu magneziu pentru roșii, castraveți și cartofi