15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bruke sagflis til å gjødsle gulrøtter?

Denne sesongen har jeg blitt skuffet over gulrøtter – og høsten er ikke rik, og smaken er ikke som den skal være. En nabo rådet henne til å mate henne med sagflisgjødsel. Jeg har ikke hørt noe om det. Fortell meg hvordan du bruker sagflis som gjødsel for gulrøtter.

Gulrøtter vokser godt i løs jord. Men tung jord må forberedes på forhånd. Det er for dette sagflis brukes. Tilført jorden gjør de den lettere og løsere, forbedrer vanngjennomtrengelighet.

Sagflis brukes også som gjødsel for gulrøtter (og ikke bare), for å øke fruktbarheten i landet, noe som utvilsomt påvirker utbyttet. I forfallsprosessen øker sagflis nivået av karbon i jorda. I sin handling ligner de torvgjødsel..

sagflis

Jord som må løsnes med sagflis:

  • torv;
  • svart jord;
  • leire;
  • podzolic.

Ikke alt sagflis er egnet som gjødsel. For eksempel er barsk sagflis ikke egnet for alle avlinger, dessuten vil de bare ødelegge jordens sammensetning og øke surheten. Det anbefales heller ikke å bruke sagflis fra sponplater, eik og hassel.

Se også artikkelen: urea gjødsel påføring i hagen om høsten!

Måter å bruke sagflis på

sagflis i gulrotbed

Oftest brukes sagflis som gjødsel og til tørking av jorda. Blant måtene å bruke sagflis på er:

  1. Sagflisgjødsel.
  2. I perioder med vårflom vil fersk sagflis bidra til å redde hagen fra flom hvis du fyller sporene med dem rundt omkretsen av hagen.
  3. Sagflis er også mye brukt til mulching av planter, inkludert gulrøtter, for å forhindre tap av fuktighet i tørre somre. Denne mulken vil også tjene som beskyttelse mot ugress og skadedyr..
  4. Sagflis kan påføres før vinteren, slik at de har tid til å råtne før tidspunktet for planting av gulrøtter og ikke surgjør jorden, ellers blir gulroten ikke saftig og søt.
  5. Vårpåføring av sagflis er også tillatt 3 uker før såing av gulrotfrø. Sengen skal deretter graves opp. Ved påføring om våren, bør sagflis først dynkes i en spesiell løsning.

Hvordan lage sagflisgjødsel

innføring av sagflis i jorda

For å bruke sagflis som fersk gjødsel, bør de forberedes og impregneres med mineralgjødsel fortynnet med vann (for 1 bøtte vann – 200 g superfosfat, 200 g saltpeter og 50 g kaliumklorid). Denne løsningen er nok til å fukte sagflis i en mengde, som er lik 3 bøtter.

Hvordan lage sagfliskompost

sagflis kompost

Du kan også tilberede en unik kompostgjødsel fra sagflis. Det vil ta litt tid, to måneder, men resultatet er verdt det. For å lage kompost basert på sagflis, bør de legges i lag som ikke er mer enn 15 cm tykke og helles med urea -infusjon i mengden 1 bøtte vann 200 g. Dekk det gjennomvåt sagflis på toppen med folie. En gang annenhver uke, en haug med.

Du kan tilberede kompost fra sagflis og nyslått gress: bland sagflis med gress, bløt godt med gjødselinfusjon og dekk til i to måneder med en film for forfall. Fuglespill brukes også i stedet for gress..

Video om effekten av sagflis på endret jordsammensetning

Previous Post
Om nettstedet
Next Post
Îngrășăminte cu magneziu pentru roșii, castraveți și cartofi