15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor har gulrøtter en grønn kjerne, og kan de spises slik?

Du spør: “Kan du fortelle meg hvorfor gulrøtter har en grønn kjerne, men selve frukten er intakt, uten skader, men ikke veldig søt? Jeg begynte å høste sakte, og ble overrasket da jeg klippet den. Jeg har aldri hatt dette, men jeg har alltid samlet og sådd frøene mine. Og i år kjøpte jeg to poser, og dette er det som vokste ut av dem. Er dette en variasjon, eller er det forbundet med noe annet? “

hvorfor har gulrøtter en grønn kjerne?

Vi svarer: Glatte og søte gulrøtter er alltid til en god pris, men noen ganger lurer deres vakre utseende og overraskelser kan skjules i den oransje fruktkjøttet. Et av de vanligste problemene er å endre fargen på rotavlingen til grønn. Nye gartnere lurer på hvorfor gulrøtter har en grønn kjerne, og begynner til og med å tenke på om slike grønnsaker kan spises. På den ene siden er frykten deres forståelig. Normalt, i oransje varianter, skal hele den søte roten være oransje i fargen eller med et lysere hjerte. Det er lilla arter med et oransje senter, men generelt bør det ikke være grønt inne i rotavlingen. Hvorfor vises det og er slike grønnsaker farlige for helsen vår??

Hvorfor har gulrøtter en grønn kjerne – hovedårsakene til misfarging av fruktkjøttet

hvorfor går gulroten til pilen?

Hvis du også la merke til en slik feil, husk hva sesongen var og under hvilke forhold gulrotbedene ble sådd og utviklet. Tross alt er dette det som oftest spiller en avgjørende rolle. Kjernen i gulroten blir grønn, som i stedet for å vokse saftige røtter går til stadiet av frødannelse, det vil si at den slipper piler. Derfor må du se etter årsaken til skytingen. Hun vil være forklaringen på den ukarakteristiske endringen i fargen på fruktkjøttet..

Kaster ut piler gulrøtter i slike tilfeller:

  1. Hvis du sådde frø før vinteren, men for tidlig, da jorda fortsatt var varm. Så begynner de å spire uten å vente på våren. Neste gang må du vente på frost, når jorda avkjøles til minst pluss 3 ° С.
  2. Under modningen av fruktene var været varmt. Denne kulturen liker ikke varme. I varmen, mulch sengene slik at roten utvikler seg normalt..
  3. For næringsrik jord. Anlegget reagerer spesielt dårlig på et overskudd av organisk materiale. Så velg gjødsel nøye..

Overskridelse av doseringen ved bruk av vekststimulerende midler akselererer også metabolske prosesser og fører til skyting. Forbered løsningen strengt i henhold til instruksjonene.

Er det mulig å spise gulrøtter med en grønn kjerne

er det mulig å spise gulrøtter med en grønn kjerne

Gulrøtter som har sluppet pilen blir ubrukelige. Hun blir ikke bare grønn i kjernen, men endrer også rotens tekstur og smak. Huden på toppen blir humpete, laterale røtter begynner å dukke opp, som velger nyttige stoffer. Som et resultat mister gulroten sin rike aroma og sødme, blir smakløs og begynner ofte å smake bittert. Det er ingen vits i å lagre slike grønnsaker heller – om vinteren blir de tøffe, og går deretter inn i pilene.

Hemmeligheter for å dyrke gulrøtter

Previous Post
Om nettstedet
Next Post
Îngrășăminte cu magneziu pentru roșii, castraveți și cartofi