15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den søteste og største tomaten er Korneevsky rosa, hvordan du bruker den og hvor du kan dyrke den

Er Korneevsky rosa tomat egnet til hermetikk, og hvilken frukt vil den smake? Jeg plantet den for første gang, for testing, kjøpte jeg et dusin frøplantebusker. Selv om vi bare kan gjette om høsten, er fruktene fortsatt grønne. Men generelt har det dannet seg ganske mange eggstokker, og plantene selv har allerede overgått andre varianter i høyden. Kornejevskij vokser på min åpne mark, det er ikke plass igjen i drivhuset. Hvor er det bedre å dyrke det generelt, og hva kan du si om utbyttet og motstanden til sorten?

tomat korneevsky rosa Fans av hjemmelaget tomatjuice vil fortelle deg med sikkerhet at den deiligste, fyldige og søte juicen er produsert av Korneevsky rosa tomat. Den saftige fruktkjøttet med et høyt sukkerinnhold er perfekt for dette formålet. Og gitt sortens motstand mot sykdommer og stabilt utbytte under alle forhold, er det ikke overraskende at det har blitt etterspurt og populært.

Tomat Korneevsky rosa – karakteristiske trekk ved sorten

Korneevsky tomatbusk I de fjerne 80-årene avlet innenlandske oppdrettere en ny storfruktt tomatsort med høye smakskarakteristika. Siden 2019 har tomat Korneevsky mottatt offisiell anerkjennelse og registrering. Federal Scientific Center for Vegetable Growing anbefalte det for dyrking i drivhus og under film. Imidlertid beholder den upretensiøse sorten sitt utbytte i det åpne feltet i de sørlige områdene..

Etter plantetype er sorten klassifisert som ubestemt. Buskene vokser opp til 2 m i høyden, så de trenger definitivt støtte og et strømpebånd. Spesielt når de plantes i åpen mark, hvor tomater vokser høyere enn i et drivhus. Når det gjelder modning, representerer tomater en mellommodningsgruppe, hvis frukt modnes nærmere midten av sommeren..

Sorten er resistent mot de fleste avlingssykdommer, men under ugunstige forhold er den ikke beskyttet mot råte. Vannlogging truer stengelrot, fruktsprekker og sen rødme.

Hvilken høst vil glede den gamle sorten

tomat kornejevskijKorneevskie -tomater er kjent for fruktene sine – store, litt flate, søte. De største tomatene modnes i de nedre klyngene – vekten når 1 kg. Jo høyere, jo mindre frukt, men i gjennomsnitt er massen på hver tomat minst 300-500 g. Sorten har et høyt utbytte, fordi takket være den store frukten og overflod av eggstokker, mer enn 15 tomater med en totalvekt på mer enn 5 kg kan tas fra hver busk.

Tidlig klemming hjelper ikke bare med å bevare, men også øke utbyttet. For å fordele belastningen på piskene jevnt, danner du en busk i 2 stammer og fjerner overflødige sideskudd.

På stadium av full modenhet får tomatens hud en rik bringebærrosa farge. Den er tett, dekket med en matt blomst, som gjør at tomatene tåler transport godt og kan lagres en stund. Bare for dette, ikke vent til de er helt modne, men fjern fra busken tidligere – fruktene modnes vellykket i modning. Massen til en tomat har en kjøttfull tekstur, saftighet og et høyt sukkerinnhold. Syrligheten i den er knapt merkbar, og det er veldig få frø..

Tomat Korneevsky rosa kan konsumeres fersk. Den lager også en deilig juice eller saus av den søte fruktkjøttet. Det er upraktisk å bevare dem helt på grunn av den store størrelsen på fruktene som ikke er inkludert i glassene. Men noen husmødre klarer å kutte tomatene og legge dem i skiver. Tett kjøtt og sterk hud lar ikke slike skiver krype og beholde formen.

Fordeler og ulemper med sorten

frukt av tomat korneevskyFordelene med Korneevsky rosa tomat er:

  • høy produktivitet;
  • presentasjon og utmerket smak av frukten;
  • stor frukt;
  • transportbarhet og holdbarhet.

Siden Korneevsky -tomat er en “naturlig” variant, ikke en hybrid, kan du høste frøene dine til neste sesong..

Den gamle sorten har bare en ulempe. Høye og spredte busker må bindes. Ellers vil de ikke støtte vekten av store frukter..

Videovurdering av frukttomat Korneevsky rosa

Previous Post
Molting hos kaniner – hvorfor mister et dyr hår?
Next Post
Roșie olandeză durabilă Rio Fuego – unde să crească și cum să folosească soiul