15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mesters arbeid er redd – en metalldør med egne hender

DIY metalldør En selvlaget metalldør overgår ofte mange fabrikkprøver både med hensyn til kvalitet og pålitelighet. Tross alt er det ikke for ingenting at de sier at et hus er en liten festning, og inngangsdøren er en festningsport. Og det er vanskelig å tilføre noe til dette. Tross alt, hvis inngangsdører bestilles på markedet eller i et supermarked, er dette ikke en garanti for at dørene er av høy kvalitet og pålitelige. På den annen side gjør ofte situasjonen forbundet med behovet for å sveise og installere en midlertidig struktur for reparasjonsperioden ideen om å gjøre alt selv ganske reell og relativt billig..

Gjør-det-selv metalldør-fra idé til praktisk implementering

Konvensjonelt krever ikke den uavhengige utførelsen av ideen om å brette en inngangsdør av ekte metall fra sett med metallrør, plater og hjørner mye erfaring innen rørleggerarbeid. Det er sant at man umiddelbart må innrømme at det vil være vanskelig å montere en metalldør med egne hender. Men med en gjennomtenkt organisering av arbeidet og tilgjengeligheten av et verktøy, kan mange feil ikke bare unngås, men også korrigeres i tide..

Det første trinnet er å bestemme hva slags struktur det vil være:

 • lett midlertidig konstruksjon for perioden til en ekte panserdør er kjøpt;
 • en struktur som er planlagt å bli bygget for en viss tid som inngangsdør til korridoren fra trappen;
 • normal inngangsdør til en leilighet eller et hus med isolasjon og pålitelig lås;
 • en monumental struktur i århundrer med den faste tilliten til at døren vil beskytte mot vandaler.

Basert på dette beregnes kreftene og tiden og nødvendige materialer. Hele arbeidsprosessen er planlagt fra målinger til installasjon av ytter- og innerdørbekledning. Vanligvis lages en dør fra et profilrør med egne hender i flere stadier:

 • den innledende fasen – å ta målinger, forberede en tegning, velge og bestille materialer, forberede et verktøy;
 • stadiet for utarbeidelse av individuelle enheter og tilkoblinger, klargjøring av slipp eller monteringsbord for arbeid;
 • opprettelse av dørblokk, sveising, montering, montering av låseanordninger, installasjon av metallplater;
 • installasjon av en dør i en døråpning, fiksing, etterbehandling;
 • montering av kledning og innvendig fyllstoff, justering av systemer.

Denne arbeidsordningen, selv om den inneholder et stort antall poeng, men med en faset implementering av deres utmerkede resultat, vil bli garantert..

Forberedende fase – hvor du skal begynne

Det er ikke vanskelig å gjette at en gjør-det-selv jerndør er laget av metallrør, hjørner, kanaler og metallplater. Men det er verdt å starte arbeidet med organisering av arbeidsplassen og valg av verktøy for jobben. Samtidig er det verdt å huske at det aldri er nok verktøy. Etter å ha lært å jobbe med ett verktøy, viser det seg at det er mer praktisk å bruke flere verktøy til arbeidet. Så for normal drift må du forberede:

 • linjal av metall, skriver, målebånd, firkantet metall, fargestifter;
 • slipemaskin med et sett med skjære-, rengjørings- og sliping av slipende hjul;
 • drill med et sett metallbor og et senterstans;
 • en sveisemaskin, her er det å foretrekke å velge en omformer, i dag er det det beste valget for nybegynnere;
 • hamre med forskjellige vekter;
 • metallfiler – trekantede, runde, firkantede, flate;
 • magnetiske holdere – flerprofil, med en obligatorisk vinkel på 90 grader;
 • klemmer, klemmer, klemmer;
 • en sveisermaske og gamacher kreves for arbeid med varmt metall.

Det neste punktet er organisering av arbeidsplassen, for før du sveiser metalldøren selv, må du i det minste forberede et sted for å legge ut alle elementene for montering. Det er ideelt å ha et monteringsbord eller arbeidsbenk for dette, men du kan først forberede et enkelt flatt område på betong eller OSB..

En selvkonstruert metalldør krever følgende materialer:

 • metallprofil 20×40 mm – 22-24 løpemeter;
 • metallplater – 1×2 meter med en tykkelse på 2,5-2,8 mm;
 • dørhengsler med lagre;
 • lås med håndtak;
 • mineralull for å fylle det indre volumet;
 • isolasjon og materiale av ytter- og innerdørbekledning.

Merking og klargjøring av deler for montering

dørkarm På trinnet med å forberede delene, er utformingen av metalldører, hvis tegning er tegnet i skala, tegnet i form av separate tegninger – studien angår hvordan delene skal festes og hva arbeidssekvensen blir. Detaljering av tegninger gjør det mulig å minimere feil og avfall ved kutting av metall.

Når du overfører tegninger til metall, må du allerede klart forstå hvordan en metalldør er arrangert, hvilke elementer som krever spesiell nøyaktighet, og som du trenger å gjøre et gap på 1-2 mm. Det er viktig for dørkarmen at alle deler er laget med de minste avvikene, spesielt hvis profilrøret blir stussveiset ved 45-graders kutt.

Det anbefales å ikke kutte alt metallet i deler på en gang, da det er lettere å bli forvirret. Men ved å gradvis kutte den nødvendige mengden rør eller hjørne, gir det en sjanse til å gjøre alt riktig.

Det første trinnet er å forberede dørkarmen. Utvendige toleranser bør ikke være mer enn 1 cm i forhold til døråpningen. Men den indre delen skal være perfekt i alle fly..

En metalldør med egne hender, hvis tegninger er utviklet under hensyntagen til installasjon av sikre låser med fiksering på flere punkter i blokken må forsterkes med en innvendig ramme laget av et profilrør eller hjørne.

I prosessen med å legge ut detaljene til dørblokken på monteringsbordet, bestemmes installasjonsstedet:

 • ankerbolter for å feste enheten til veggen;
 • dørhengsler;
 • låse hull og fikse den sikre mekanismen;

Selv før du sveiser hengslene til metalldøren og kobler blokken til en enkelt struktur, anbefales det å bore de nødvendige hullene i profilen, og først deretter fortsette med den siste monteringen.

Montering av dørblokk

dørblokkmonteringNår du lager en metalldør med egne hender, har montering av dørblokken og rammen til selve døren mye til felles. I begge tilfeller er dette en samling av enkle rektangler. Monteringsteknologi ved bruk av sveising av ledd av formede rør i en vinkel på 45 grader gir:

 • utarbeidelse av en profil med ferdigskårne hjørner;
 • legge ut alle delene i ett plan;
 • kontroll av de indre hjørnene på dørblokken;
 • ved hjelp av noen få berøringer av elektroden blir strukturen bokstavelig talt fanget i ett stykke;
 • ved hjelp av en firkant kontrolleres riktigheten av rette vinkler, og de indre diagonaler måles med et målebånd;
 • hele strukturen er sveiset med en konstruksjonssøm.

Før du sveiser en dør fra et profilrør, prøver du en ferdig dørblokk i stedet for åpningen. Ved hjelp av slipemaskinens slip- og slipeskiver fjernes sagging og vakre, jevne sømmer dannes.

Montering av dørkarmen

Gjør-det-selv inngangsdør laget av metall er sveiset med samme teknologi som dørblokken, med den eneste forskjellen at dimensjonene skal være så nøyaktige som mulig fra utsiden av strukturen.

hengselfestingFaktisk kan dørblokken i dette tilfellet brukes som en mal for å legge ut deler og fikse rammen før sveising. Det første trinnet under montering er sveising av dørhengslene. Detaljene justeres slik at avstanden mellom blokken og selve døren er 2-3 mm på toppen, men gapet må gjøres større nedenfra-opptil 3-5 mm. Når du bruker enkle garasjehengsler i designet, må de sveises oppå rammen og blokken. For skjulte hengsler må det gis ekstra plass i dørblokken. For dette er det fornuftig å lage siden av hengselfestet fra et rør med en større seksjon. Et 5-7 mm mellomrom fra bunnen mellom døren og blokken er nødvendig fordi den pansrede døren sveises for hånd av 3-4 mm metall, og dørens vekt over tid gjør at produksjonen i hengslene gradvis senker døren.

dørkarme i metallEtter sveising av hengslene og guiden begynner de å sveise karmen på selve døren. Dørblokken plasseres horisontalt på en flat overflate. Ved bruk av nivået kontrolleres posisjonen. Rør, skåret i størrelse med treplanker, legges nivå for nivå inne i blokken. Gapene mellom dørkarmen og blokken settes ved hjelp av trekiler eller plastkryss for montering av fliser.

Videre, som med blokken, utføres midlertidig fiksering med separate punkter. Etter å ha sjekket vinklene og diagonalene, ble den endelige sveisingen av alle elementene i ett stykke. Etter sveising av dørkarmen løftes hele konstruksjonen og kontrolleres i oppreist posisjon. Hvis døren lett åpnes og lukkes, uten å berøre blokken, kan du begynne å installere interne stiver og låser.

Når rammen dannes, må alle elementene festes i ett plan. Metallet har en tendens til å deformeres under sveising. Som et resultat viser det seg at gjør-det-selv hjemmelagde dører av metall viser seg å være buede..

Montering av lås og låsebeslag

montering av låserI spørsmålet om hvordan man sveiser en metalldør med egne hender, kan det ikke være bagateller. Spesielt når det gjelder sikkerhet. Montering av låsen og sikker suging må utføres under fremstillingen av dørkarmen.

Inntil rammen er belagt med en metallplate, er det praktisk å lage hull i den og installere en lås. Når du plasserer låsen, må du huske på at en panserdør, som enhver annen, kan senkes under drift. Dette betyr at låsemekanismen også skal plasseres slik at når døren senkes, kan den ikke sette seg fast..

Gapet mellom bunnen av låsetungen og bunnen av hullet i blokken må ikke være mindre enn gapet mellom døren og terskelen til blokken. Når du markerer monteringshullet på dørkarmen, må dette tas i betraktning. Alternativt kan du kutte en åpning i dørkarmen til størrelsen på låsemonteringsplaten. Deretter er det bare å lage en stripe for installasjon fra en metalllist og sveise den inn i kroppen fra innsiden.

Det andre installasjonsalternativet innebærer å lage et spor i røret på dørkarmen og behandle det med en fil til ønsket størrelse. I dette tilfellet kan imidlertid låsen forstyrre lukking av døren. Det vil ganske enkelt ikke tillate at døren lukkes hvis gapet mellom rammen og blokken er mindre enn 4 mm.

For å styrke monteringsstedet til låsen, anbefales det å sveise to horisontale stiver inn i rammen – dette vil styrke strukturen og forhindre at rammen bøyer seg når det blir innbrudd.

Montering av metallplater

kutting av metallDet siste trinnet i monteringen av metallkonstruksjonen til døren er installasjonen av en tett dør på rammen. Oppsettet av arket utføres sist, når hele strukturen er klar..

Før du sveiser metalldøren med egne hender inn i den endelige designen, anbefales det å feste blokken til arket. Sirkel den rundt med kritt for å visualisere hvor mye metall og hvilken side du må fjerne.

Når du installerer arket, må de ytre hengslene også skisseres. Siden i arket må du kutte åpninger spesielt for dem.

Etter å ha justert arket til størrelse, blir det installert på monteringsbordet og dørkarmen er plassert på toppen. Sveising utføres med omvendt polaritet, faktum er at når du bruker et tynt metall, begynner det ganske enkelt å deformeres eller på sveisesteder dannes det en gjennombrenning – et hull i et tynt metall. Når polariteten reverseres på omformeren, vil risikoen være mye mindre.

sveising av ark og rammeSveising av et ark og en ramme utføres med tynne elektroder med en diameter på 2 eller 2,5 mm. Bruk aldri elektroder med en diameter på 4 eller 5 mm. Sveising utføres i en retning – gradvis pressing av arket mot rammen. Sveisens lengde bør ikke være mer enn 1,5-2 cm. I dette tilfellet bør avstanden mellom sømmene være 5-6 cm. Når du sveiser et ark og et rør, sveises det på begge sider av røret i en sjakkbrettmønster.monteringsstadiet

Du kan bli mer detaljert kjent med prosedyren for å utføre arbeid og arbeid med individuelle elementer ved å skrive inn søkemotoren – hvordan lage en jerndør med egne hender.

Vi lager en metalldør med egne hender – video

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor