15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge og installere en bevegelsessensor for å slå på lyset

bevegelsessensor for å slå på lyset Problemet med å spare energiressurser får spesiell relevans i dag. Noen prøver å bruke strøm mer økonomisk av hensyn til globale mål, mens for noen er det rett og slett viktig å spare sin egen økonomi og minimere mengden betalinger på strømregninger. En av de mest effektive løsningene for å takle denne oppgaven kan trygt kalles en bevegelsessensor for å slå på lyset. Faktisk, i en rekke rom, så vel som i åpne områder som krever belysning, er det slett ikke nødvendig at lyset er på hele tiden..

innendørs bevegelsessensor I slike tilfeller er det tilstrekkelig å installere bevegelsessensoren på lyset og “bryte” strømforsyningskretsen i normal tilstand. Hvis noen bevegelser faller innenfor enhetens rekkevidde, lukkes kontaktene og belysningen slås på. Når bevegelsene forsvinner fra sensorens “dekning”, slås lyset automatisk av.

Lyssensorer er spesielt effektive og praktiske å bruke i gatebelysning, så vel som på steder der folk er urolige. Derfor er det ikke nødvendig å tenne lyset hele tiden. Så å installere en bevegelsessensor for å slå på lysene er en fin måte å redusere energikostnadene på..

Typer bevegelsessensorer for belysning

typer bevegelsessensorer for å slå på lysetNår vi snakker om klassifiseringstegnene, er det først og fremst verdt å nevne de forskjellige typene, avhengig av betingelsene for bruk av enhetene:

 1. Installasjonsstedet, i samsvar med parameteren, utmerker seg: utendørs bevegelsessensor; innendørs sensorer.
 2. Typen strømforsyning som sensoren fungerer fra kan være: fra det elektriske nettverket (kablet modeller); fra oppladbare batterier eller enkle batterier (trådløse enheter).
 3. Metoden som ligger til grunn for deteksjon av bevegelser av enheten.

I henhold til metoden for å bestemme bevegelse, skiller de seg ut:

 1. Infrarød bevegelsessensor. Det er en reaksjon på varmen som utstråles fra kroppen til en person eller dyr. Så falske lysinneslutninger er ikke utelukket..Infrarød bevegelsessensor
 2. Akustisk lysbryter. Det er en reaksjon på støy, slik at de kan slå seg på fra den vanlige lyden av å åpne dører, et høyt utrop.Akustisk lysbryter
 3. Mikrobølgesensorer. Enheten genererer mikrobølger i et spesifisert område, og overvåker og registrerer deretter at de kommer tilbake, lukker eller åpner en krets i nærvær av bevegelse.Mikrobølgesensorer
 4. Ultralydsenheter brukes sjelden. Siden konstant eksponering for ultralyd ikke har den beste effekten på trivsel for mennesker og dyr.Ultralydsensorer

Det er også mulig å betjene en bevegelsessensor basert på en kombinasjon av bevegelsesdeteksjonsmetoder, slike enheter er mer pålitelige og nøyaktige i drift, men de er også preget av en relativt høy kostnad..

Etter å ha bestemt deg for hvordan bevegelsessensoren fungerer, kan du enkelt velge det beste alternativet for installasjon på gårdsplassen til et privat hus, ved innganger og på trapper i bygninger i flere etasjer, på parkeringsplasser.

Hva du skal se etter når du velger en bevegelsessensor for å slå på lyset

parametere for valg av bevegelsessensorSlik at den valgte enheten har et enkelt og forståelig operasjonsprinsipp, og også gleder seg over høy effektivitet – et minimum av falske alarmer. For å spare strøm i sluttresultatet, er det nødvendig å ta hensyn til slike tekniske parametere som når du velger bevegelsessensorer for å slå på lyset:

 1. Innsynsvinkel. Avhenger av installasjonsstedet – på en stolpe eller på en vegg, innendørs eller utendørs.
 2. Handlingsområde. Avhenger av typen og formålet med objektene som en slik sensor er installert på. Installasjonssteder – for lokaler er en parameter på 5-7 meter nok, mens du på gaten kan ta alternativer med store indikatorer.
 3. Slik installerer du en bevegelsessensor. I tillegg til å dele alle sensorer i utendørs og innendørs bruk, skiller de også installasjonsmetoder – på tak, på vegger i spesielle utsparinger for skjult installasjon.
 4. Strøm og type tilkoblede lamper. Du kan finne vanlige lamper med bevegelsessensor for hjemmet ditt, eller velge mer moderne og effektive LED-, gassutladnings- eller lysrør i sensorer..

bevegelsessensor før tilkoblingDet vil ikke være overflødig å ta hensyn til tilleggsfunksjonene som lyssensoren kan utstyres med:

 • fotorelé for beskyttelse mot drift i dagslys;
 • beskyttelsesfunksjon fra dyr (bevegelsessensoren fungerer ikke hvis katter eller hunder kommer i feltet for “syn” av enheten);
 • forsinkelsesperiode for lys.

Hvorvidt slike funksjoner er nødvendig eller ikke, må du bestemme deg når du velger enheter.

Et annet viktig kriterium er graden av beskyttelse av sensorhuset. Hvis installasjonen skal utføres på ansiktet, må du velge modeller med IP fra 55 og oppover, for innendørs installasjon er det nok å velge modeller med IP -parametere fra 22 og over (i området opptil 55).

Hvor du skal plassere bevegelsessensorbryteren

plasseringen av bevegelsessensoren på gatenFor at sensoren skal fungere riktig og være et veldig nyttig tillegg til belysningssystemet, må du vite hvordan du installerer bevegelsessensoren riktig, hvilke punkter er viktige å ta i betraktning.

Det er en rekke enkle regler som må følges:

 • enheten må installeres på et sted der det ikke er andre lyskilder som bare kan forstyrre riktig bruk av sensoren;
 • siden sensorene er følsomme for luftstrømmer, bør det ikke være noen klimaanlegg eller varmeenheter i nærheten av installasjonsstedet;
 • tilstedeværelsen av store objekter som skaper et stort interferensområde under bruk av sensoren er ikke ønskelig.

bevegelsessensor ved inngangenOftest er bevegelsessensorer installert i taket for å slå på lys. Installasjonsstedet er valgt for å minimere størrelsen og området til den “døde” sonen.

Hvordan enheten er installert: mulige ordninger

to typer sensortilkoblingerEnkelt sagt er sensoren koblet til et gap på “fase” -tråden som går til lampen. Et så enkelt og forståelig opplegg forblir optimalt, og begrunner ytelsen i mørke rom der det er svært få eller ingen vinduer.

bevegelsessensor tilkoblingsdiagrammerTilkoblingsdiagrammet til bevegelsessensoren for belysning forutsetter:

 • “Fase” og “null” ledninger er koblet til sensorinngangen;
 • fra utgangen til sensoren “fase” utføres videre til lampen;
 • bakken føres til “null” fra panelet eller en koblingsboks i nærheten.

Hvis installasjonen utføres på gaten, antas det også å installere et fotorelé eller en bryter. De forhindrer at lyset slås på og sensoren reagerer i dagslys. Den eneste forskjellen mellom dem er at:

 • et fotorelé er en enhet med et automatisk driftsprinsipp;
 • bryteren krever “intervensjon” av en person i arbeidet (den nødvendige “modusen” er tvunget slått på).

Alle disse ordningene er like praktiske og effektive å bruke. De lar deg installere bevegelsessensoren på lyset raskt og enkelt..

Fordeler med å installere bevegelsessensorer for å slå på lyset

rombevegelsessensorEt slikt alternativ for organisering av belysning er foretrukket, der det er praktisk og hensiktsmessig. Brukere går ut fra følgende fordeler og fordeler som oppnås som følge av installering av en slik sensor på sine anlegg:

 1. Rasjonell bruk av elektrisitet.
 2. Nå er det ikke nødvendig å “føle” i mørket for en bryter, nøkkelhull eller heisknapp. Så snart du kommer inn i enhetens rekkevidde, tennes lyset automatisk.
 3. Enkel og grei installasjon som ikke krever spesialutstyr. Det er sant at det anbefales å overlate alle disse spørsmålene til erfarne elektrikere. Du trenger ikke å prøve å finne ut av det på egen hånd, og gir etter for illusjonen om tvilsomme besparelser.
 4. Blant variasjonen som presenteres, vil hver klient kunne velge et passende alternativ i henhold til definisjonstypen, samt alle andre tekniske parametere..
 5. De fleste modellene er utstyrt med et sett med de mest nyttige tilleggsfunksjonene. For eksempel den såkalte “immuniteten” hos dyr.
 6. Det vil ikke være vanskelig å velge en enhet. Tilsvarer de nødvendige parameterne.

For at den installerte bevegelsessensoren skal fungere skikkelig, er det nødvendig med effektiviteten, riktig installasjon og justering av selve enheten. Høyt kvalifiserte spesialister kan hjelpe deg med løsningen av disse problemene. Derfor er det verdt å vende seg til profesjonelle tjenester, ikke bare når det er et valg, men også når det er nødvendig å konfigurere en allerede installert og lansert enhet riktig..

Hvordan koble til en bevegelsessensor – video

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor